StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вічне бажання Лариси Іванівни: кращі ролі і кращі пісні Вахтанга Кікабідзе

15 січня 2023, 14:09
У Грузії після важкої хвороби на 85-му році життя помер легендарний співак і актор Вахтанг "Буба" Кікабідзе. Главред згадує основні віхи його творчості.
Кікабідзе
Вахтанг Кікабідзе / фото УНІАН і скріншот з відео

Вахтанг Кікабідзе біографія

Вахтанг Кікабідзе народився і виріс у творчій родині - його батько Костянтин (загиблий в ході Другої світової війни) був журналістом, а мати Манана - співачкою.

Ще в школі почав брати участь у художній самодіяльності. Але офіційну музичну кар'єру почав відносно пізно, в 28 років - коли він став співаючим барабанщиком (досить рідкісна спеціалізація-відразу згадується тільки Дон Хенлі з групи Eagles) у вокально-інструментальному ансамблі "Орера" і вокалістом в кварталі "Діело". Потім він почав виступати сольно і досить швидко домігся успіху на Всесоюзній естраді.

Співоча кар'єра Кікабідзе розтягнулася за підсумком на п'ять з невеликим десятиліть-він виступав з концертами практично до кінця свого життя (незважаючи на серйозні проблеми зі здоров'ям в 2010-і роки).

Вахтанг Кікабідзе кращі пісні

Вахтанг Кікабідзе кращі фільми

Найуспішніша кінокар'єра Кікабідзе (а він у 70-ті роки був чи не найпопулярнішим актором СРСР) нерозривно пов'язана з творчістю його земляка - легендарного режисера Георгія Данелії. Свою першу головну роль він зіграв в 69-му році в його комедії "Не сумуй" - вільну екранізацію роману французького письменника Клода Тільє "Мій дядько Бенжамен", де дія перенесена до Грузії за часів пізнього російського царизму

Наступну яскраву роль він зіграв у фільмі "Зовсім пропащий"- знятої Данелією екранізації легендарного роману Марка Твена "Пригоди Гекльберрі Фінна". У ролі шахрая Герцога Кікабідзе був дуже переконливий і склав хороший дует з Євгеном Леоновим в ролі іншого шахрая - Короля.

Але найвідоміша їхня спільна робота - трагікомедія "Міміно" 1977 року. Досі для мільйонів людей Кікабідзе асоціюється з роллю льотчика Валентина "Міміно" Мізандарі, сакраментальною фразою "Ларису Іванівну хочу" і вищезгаданою піснею "Чіто-гвріто".

Кікабідзе зіграв і в останньому художньому фільмі Данелії-мелодрамі "Фортуна" 2000 року. І, як завжди, був дуже переконливий - на цей раз в ролі капітана річкової баржі Фоми Каландадзе.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що влітку минулого року Вахтанг Кікабідзе витратив на допомогу для української армії всі кошти, які йому вдалося отримати від ювілейного концерту в Батумі.

Гроші від концерту артист витратив на мікроавтобус із запасами сухих пайків для українських військових. Його мали передати артилерійській бригаді № 26.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти