На Євробаченні розгорівся скандал через "диявольську" пісню Кіпру

3 березня 2021, 19:54оновлено 15 березня 2021, 11:08
Скандальну композицію El Diablo виконує співачка Елена Цагріну, яка представить Кіпр на конкурсі в Роттердамі.
На Євробаченні розгорівся скандал через 'диявольську' пісню Кіпру
Кіпр потрапив у скандал через пісню El Diablo для Євробачення / Eurovision Song Contest

Жителі Кіпру висловили обурення через пісню El Diablo для Євробачення 2021. Так, Національний телемовник країни зіткнувся з погрозами через вибір композиції і група громадян вимагає негайно відкликати пісню з конкурсу.

Невідомі телефонують в колл-центр телекомпанії і заявляють, що підірвуть її будівлю на знак протесту проти El Diablo. Поліція намагається знайти тих, хто дзвонив, а мовник - роз'яснити сенс пісні.

Тим часом в Інтернеті йде збір підписів з вимогою відмовитися від пісні.

За словами користувачів мережі, пісня El Diablo образила почуття віруючих. Ймовірно, це пов'язано з приспівом треку, в якому йде мова про диявола.

"Пісня El Diablo, з якою Кіпр бере участь у конкурсі Євробачення, скандальна для нас, християн. Приєднуйтесь до нас на знак протесту", - йдеться в петиції.

На Євробаченні розгорівся скандал через 'диявольську' пісню Кіпру

Також синод Кіпрської Православної церкви закликав уряд не допустити пісню Елени Цагріну El Diablo, схвалену радою директорів Кіпрської телерадіомовної корпорацією (RIK) для представлення країни на конкурсі Євробачення.

За словами представників церкви, замість того, щоб сприяти просуванню прав народу та їх вимог свободи і верховенства моральних цінностей, на телебаченні готують "всесвітню насмішку над нами, проголошуючи, що ми віддаємося дияволу і просуваємо його поклоніння".

У Синоді закликали замінити пісню на іншу, "яка виражає історію, культуру, традиції і прагнення" Кіпру.

читайте такожЄвробачення 2021: Україна не потрапляє в 20-ку кращих

Державний телемовник змушений був опублікувати роз'яснення з приводу скандалу, що спалахнув. На думку керівництва CyBC, сенс пісні неправильно зрозумілий. Насправді в El Diablo співається про дівчину, яка опинилася в токсичних відносинах з хлопцем, якого вона називає дияволом.

"Це одвічна боротьба добра зі злом", — стверджує телемовник.

читайте також"Що журі, що гурт": нова пісня Go-A на Євробачення розлютила українців

Євробачення 2021 - про що раніше повідомляв Главред:

  • У Роттердамі виключили варіант проводити Євробачення-2021 у традиційному форматі. Швидше за все, організатори зупиняться на варіанті без глядачів у залі і з дотриманням соціальної дистанції між конкурсантами.
  • Україну на Євробаченні 2021 представить група Go A. Згідно з жеребкуванням, група с піснею Шум виступить в першому півфіналі.
  • Євробачення відбудеться в травні 2021 року в Нідерландах: перший півфінал пройде 18 травня, другий півфінал – 20 травня, а фінал – 22 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти