У Європарламенті вирішили покарати Білорусь і позбавити Євробачення

18 лютого 2021, 21:01
Європарламент може відсторонити Білорусь від участі в Євробаченні.
Євробачення 2021
Євробачення може пройти без Білорусі / euroradio.fm

У Європарламенті вимагають відсторонити Білорусь від участі у Євробаченні-2021 у Роттердамі. Як заявила депутат ЄП Карін Карлсбро, для того, щоб допустити країну до виступу, потрібно співпрацювати з людьми, які потрапили під санкції.

"Сьогодні виступила в Європарламенті з ініціативою зі збору підписів під листом до Європейського Союзу радіо і телебачення з вимогою відсторонити Білорусь від участі у весняному конкурсі пісень Євробачення в Нідерландах", - написала Карін Карлсбро в Facebook.

Депутат нагадала, що для участі Білорусі в Євробаченні, потрібно буде співпрацювати з Белтелерадіокомпанією. Її керівник Іван Ейсмонт потрапив під санкції через "переслідування співробітників".

Як повідомляє Euroradio, Білоруський фонд культурної солідарності розпочав кампанію з виключення Белтелерадіокомпанії з Європейської мовної спілки, щодо позбавлення БТ прав на участь і трансляцію конкурсу Євробачення.

читайте такожЄвробачення 2021: Україна не потрапляє в 20-ку кращих

Як повідомили в Женеві, "Європейська мовна спілка визнає, що стурбовані ситуацією в Білорусі і попередили Белтелерадіокомпанію про неприпустимість односторонньої подачі інформації. Але виключати БТ з Європейського мовного союзу не будуть, так як він "поза політикою".

У білоруському фонді культурної солідарності підкреслюють, що мета ініціативи — не позбавити Білорусь Євробачення, а зробити так, щоб Белтелерадіокомпанія не мала до нього відношення.

читайте також"Це звучатиме дуже дико": український продюсер оцінив пісню України на Євробачення 2021

Євробачення 2021 - про що раніше повідомляв Главред:

  • В Роттердамі виключили варіант проводити Євробачення-2021 у традиційному форматі. Швидше за все, організатори зупиняться на варіанті без глядачів у залі і з дотриманням соціальної дистанції між конкурсантами.
  • Україну на Євробаченні 2021 представить група Go A. Згідно з жеребкуванням, група с піснею Шум виступить в першому півфіналі.
  • Євробачення відбудеться в травні 2021 року в Нідерландах: перший півфінал пройде 18 травня, другий півфінал – 20 травня, а фінал – 22 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти