Міністр культури Білорусі висловився про дискваліфікацію з Євробачення

29 березня 2021, 16:15оновлено 29 березня 2021, 18:06
У Білорусі обурені тим, що країну дискваліфікували за спробу відправити на конкурс групу Галаси ЗМеста.
Євробачення 2021
Євробачення 2021 / EBU

У Білорусі висловилися з приводу рішення EBU дискваліфікувати країну з Євробачення 2021 за політизовані пісні гурту Галаси ЗМеста.

У березні 2021 EBU змусила видалити з ютуба першу пісню, зазначивши, що там відображенно політичні мотиви.

Після цього Галаси ЗМеста представили ще дві пісні, при цьому не заперечуючи, що вони також політизовані.

відео дня

Але організатори музичного конкурсу у відповідь просто дискваліфікували учасника, оскільки нова пісня також порушує правила конкурсу, які гарантують, що він "не використовується в чиїхось інтересах і не дискредитується".

Як повідомляє РИА Новости, міністр культури Республіки Білорусь Анатолій Маркевич у відповідь звинуватив Євробачення в підміні понятть.

"Ви знаєте, я б не став переживати з цього приводу. Подолаємо ми дані труднощі, безглуздості, які виникли, тому що, на мій погляд, особливо в останні роки конкурс "Євробачення" став дещо підміняти загальнолюдські поняття", - заявив він в ефірі білоруського каналу ОНТ.

  • Нагадаємо, що лідер групи Галаси ЗМеста заявив, що не розуміє слово "політизованість", і зазначив, що нові пісні, відправлені EBU можуть бути написані в тому ж дусі, що і перша.

  • Як відомо, група Галаси ЗМеста з'явилася восени 2020 року як відповідь на протести в Білорусі проти результатів виборів президента, за якими переміг Олександр Лукашенко.

  • Група виконує іронічні і уїдливі пісні про учасників протестів в Білорусі і проти опозиції Лукашенка.

  • Україну на Євробаченні 2021 представить група Go_A. Згідно з жеребкуванням, група с піснею Шум виступить в першому півфіналі.

  • Євробачення відбудеться в травні 2021 року в Нідерландах: перший півфінал пройде 18 травня, другий півфінал – 20 травня, а фінал – 22 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти