Українських легкоатлетів за день до старту відсторонили від Олімпіади-2020

28 липня 2021, 23:40
Причиною такого рішення стало порушення 15-го пункту антидопінгових правил.
1627504585-2789.JPG
Олімпійські ігри в Токіо-2020 / Reuters

У Токіо на Олімпійських іграх-2020 трьох українських легкоатлетів відсторонили від участі, повідомляється на сайті незалежного органу по боротьбі з негативними явищами в легкій атлетиці (AIU).

При цьому імена спортсменів не називаються. Як йдеться в офіційному релізі, причиною такого рішення стало порушення 15-го пункту антидопінгових правил.

В ньому говориться, що спортсмен зобов'язаний пройти три допінг-тести у позасорівневий період. Ці тести повинні відбутися з інтервалом не менше 21 дня протягом 10 місяців.

Крім українців у списку відсторонених легкоатлетів присутні представники Білорусі, Ефіопії, Нігерії, Марокко та Кенії. Всього 20 осіб.

Нагадаємо, що олімпійські змагання з легкої атлетики стартують в Токіо в п'ятницю, 30 липня.

Українських легкоатлетів за день до старту відсторонили від Олімпіади-2020

Варто відзначити, що раніше з Олімпіади-2020 в Токіо за рішенням Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) зняли титуловану українську триатлонистку Юлію Елистратову. Пізніше прессекретар Федерації триатлону України заявив, що в організмі атлетки не знайдено ніякого забороненого препарату.

Україна на Олімпіаді в Токіо: головне

Нагадаємо, що 23 липня в столиці Японії, Токіо стартували літні Олімпійські ігри-2020. Олімпіада повинна була пройти в минулому році, але через пандемію була перенесена. З метою маркетингу 2020-й вирішили зберегти в назві.

Першу медаль в Токіо Україні принесла дзюдоїстка Дар'я Білодід. Вона виграла бронзу. У другий день змагань бронзову нагороду виграв шпажист Ігор Рейзлін. Третя медаль на рахунку пари Стрільців Омельчук-Костевич - теж бронза.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти