Відкриття літніх Олімпійських ігор-2020 в Токіо: пряма трансляція церемонії

23 липня 2021, 14:08оновлено 23 липня 2021, 15:44
23 липня в столиці Японії нарешті стартують відкладені на рік через пандемію коронавірусу Олімпійські ігри.
Олімпійські ігри в Токіо
Церемонія відкриття Олімпіади в Токіо / olympics.com

Вже сьогодні, 23 липня в столиці Японії, Токіо стартують такі довгоочікувані літні Олімпійські ігри-2020. Олімпіада повинна була пройти ще років, але через пандемію була перенесена. З метою маркетингу 2020-й вирішили зберегти в назві.

Відзначимо, що це перше в історії відкриття ігор, на якому не буде глядачів через ризик поширення коронавірусної інфекції. Також, за повідомленнями Kyodo, число високопоставлених гостей буде скорочено: їх планується менше тисячі.

Відкриття Олімпіади - де дивитися

Відповідальним за показ заходу в Україні буде телеканал UA: Перший – пряма трансляція розпочнеться о 14:00 за Києвом і триватиме до 18:00. Також репортажі зі змагань можна дивитися на платформі Oll.tv.

До вашої уваги трансляція відкриття Олімпіади.

Хто відкриє ігри

Олімпіада в Токіо обов'язково увійде в історію. І не тільки тому, що втрутився коронавірус. Через те, що ігри проходять під знаком "чесної гри, залученості та гендерної рівності", в програму змагань були додані жіночі дисципліни, стало більше змішаних змагань. Організаторам практично вдалося досягти абсолютної гендерної рівності: жінок-спортсменок буде 48,8%. До слова, а попередніх ігор відсоток був нижче: в Лондоні – 44,2%, в Ріо – 45%.

Під час параду делегації підуть згідно з японською абеткою катакана, а відразу після Греції піде збірна біженців. Відкривати Олімпійські ігри за традицією буде Імператор Японії Нарухіто.

Організатори Олімпіади в Токіо вирішили відмовити від дорогих шоу, оскільки перенесення ігор обійшовся в кругленьку суму. Замість цього для них буде не менш урочистий формат – він повинен підкреслити японський колорит.

Хто прапороносець від України

Зміни торкнулися і прапороносців: тепер їх двоє – чоловік і жінка. Прапор України понесуть чемпіон світу з фехтування Богдан Нікішин та олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич. Головною інтригою залишається, хто ж запалюватиме олімпійський вогонь.

Відкриття літніх Олімпійських ігор-2020 в Токіо: пряма трансляція церемонії
Фото: НОК

Олімпіада в Токіо: коротко

  • Грандіозне тригодинне дійство розпочнеться сьогодні, о 14.00 за київським часом;
  • Україну на головному спортивному форумі чотириріччя представлятимуть 157 олімпійців у 25-ти видах спорту;
  • Олімпіада завершиться 8 серпня.

Раніше українці розкритикували нову форму наших спортсменів на прийдешній Олімпіаді. За словами дизайнерів, форма виготовлена в ніжній палітрі, що символізує надію і віру – в той самий час вболівальники з недовірою сприйняли новий дизайн, розкритикувавши одяг, який, як вони вважають, виглядає як "заробітчани"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти