Чемпіонка-путіністка заістерила після слів мера Парижа про росіян на Олімпіаді

2 квітня 2024, 13:40
193
Путіністка і дворазова олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Лідія Іванова накинулася з образами на мера Парижа Анн Ідальго.
Париж, гімнастка
Путіністка-чемпіонка Лідія Іванова накинулася з образами на мера Парижа Анн Ідальго/ колаж Главред, фото ua.depositphotos.com і "МатчТВ"

Дворазова олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Лідія Іванова вирішила показати лояльність до путінського режиму і накинулася з образами на мера Парижа Анн Ідальго, яка виступила проти участі спортсменів із країни-агресора РФ і Білорусі на Олімпіаді-2024. Свій божевільний спіч вона озвучила в коментарі пропагандистському спортивному телеканалу "Матч ТВ".

"Мер Парижа - гадина, ідіотка! Не підшукую слів інших навіть. Мені боляче за парижан, французів, що у них такі нерозумні люди в керівництві. Ну як так можна відповідати? Це насамперед говорить про дурість, дурість. Не має права на такі фрази людина, яка чекає в гості атлетів на Олімпіаду. Не важливо, якого вона рангу. Це безкультур'я. Мені боляче за парижан, що в них може бути таке явище", - сказала Іванова.

Путіністка не вперше робить такі заяви і регулярно зазнає за це критики

відео дня

"Манія величі в наш час лікується, наскільки я знаю", "Іванову вже давно треба усунути від коментування спортивної гімнастики. Більш токсичного коментування не придумаєш, гірше було тільки коли вона з Бобцовим коментувала", "Є такий біологічний вид - homo soveticus, виведений штучно товаришем Сталіним. Коли він поступово, природним шляхом вимре, або, принаймні, буде усунутий від влади, ось тоді, можливо, ми і зможемо жити нормально, перестанемо бути вигнанцями і повернемося в сім'ю народів", - писали вони.

3456
3456
3456

Літні Олімпійські ігри 2024

Літні Олімпійські ігри 2024 - 33-ті за рахунком Олімпійські ігри, які планують провести з 26 липня по 11 серпня 2024 року. 13 вересня 2017 року МОК на своїй 131-й сесії в Лімі офіційно оголосив столицю Олімпійських ігор - Париж. Париж раніше приймав у себе літні Олімпійські ігри 1900 і 1924 років.

Допуск РФ до Олімпіади

Міжнародний олімпійський комітет виступив із новою заявою щодо відсторонення спортсменів Росії та Білорусі, у якій зазначив, що готовий розглянути повернення атлетів цих країн на міжнародні старти.

При цьому атлети мають відповідати певним критеріям, зокрема не підтримувати війну в Україні.

Як заявив президент МОК Томас Бах за підсумками засідання виконкому організації на прес-конференції, російські та білоруські спортсмени зможуть брати участь в індивідуальних міжнародних змаганнях під нейтральним статусом.

При цьому представники країн-агресорів не зможуть боротися за медалі на командних турнірах. Це викликало обурення в РФ.

Пізніше затята путіністка і президентка Федерації лижних перегонів Росії (ФЛГР) Олена Вяльбе закликала спортсменів із країни-агресора РФ бойкотувати Олімпійські ігри-2024 у Парижі.

"Вони вже одразу виокремили тих, хто згоден з урядом і конкретно з президентом нашої країни щодо питання "чий Крим?", чи перебуваєш у відносинах із силовими структурами, наприклад, "Динамо", ЦСКА тощо. Треба не утриматися від поїздки на ОІ, а плюнути на них. Спортсмени - наші діти, а ми повинні до них усе донести і правильно пояснити. Це реально гірко, що не поїдемо на Олімпійські ігри, але це не горе. Горе - це коли мати втрачає свого сина, ось це горе", - говорила Вяльбе.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти