7 ідеальних вправ на все тіло: як зробити "ліниву зарядку", не встаючи з ліжка

24 жовтня 2023, 18:35оновлено 16 лютого, 14:49
Прості вправи можна виконувати, лежачи на ліжку чи дивані. Це ідеальний спосіб виконати комплекс вправ, навіть не відриваючись від свого телефону.
Зарядка, Анита Луценко
7 вправ для "лінивої зарядки", не встаючи з ліжка/ колаж: Главред, фото: скрін, unsplash.com

Навіть якщо немає часу, сил чи бажання тренуватися, завжди знайдеться вихід, як підтримувати своє тіло у формі. Наприклад, першим кроком до цього стане простий комплекс фізичних вправ, який можна виконувати, навіть не встаючи з ліжка.

Такі вправи можна робити вранці, коли ви вже прокинулися, але ще не хочете вилазити з-під теплої ковдри, або ж ввечері перед сном. Навіть невелика зарядка – це краще, ніж нічого.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Найкраща розтяжка на все тіло: як стати гнучкою за 9 хвилин

Найкращі вправи для ранкової зарядки показала фітнестренерка Аніта Луценко. Вона зазначила, що це тренування для тих, хто не має багато часу, або ж у кого вдома немає багато місця, щоб виконувати повноцінний комплекс вправ.

Для усіх вправ потрібно робити по 30 повторів. Але вправи нескладні, тому це буде неважко. Загалом на виконання цих 7 вправ знадобиться небагато часу.

"Будь-яка, навіть мінімальна активність, розвиває наше тіло. Коли мені кажуть, що не мають часу на тренування, я вважаю що людина не має бажання. Саме бажання і наснага до тренування відділяють нас від найкращого результату" – зазначила тренерка.

Вона наголосила, що навіть складний марафон починається з першого кроку. Тому не варто картати себе за мінімальне навантаження – адже краще невелика зарядка, ніж взагалі ніякої.

"Сьогодні я пропоную незвичну зарядку. Зверніть увагу на чудове тренування, яке можна зробити навіть на дивані, гортаючи робочі переписки або соцмережі. Це тренування нагадає вашим м’язам, навіщо вони потрібні, пробудить тіло перед робочим днем. Для кого це тренування – для тих, хто любить робити дві справи одночасно. Для тих, хто має бажання займатися спортом при будь-яких обставинах. Краще так, ніж нічого! Уявіть собі, навіть лежачи на дивані або на ліжку, можна прокачати своє тіло, зробити вправи, які класно вплинуть на ноги, прес, сідниці і навіть м’язи спини", – зазначила Аніта Луценко.

Як саме потрібно виконувати вправи, Аніта Луценко показала у відео:

Хто така Аніта Луценко

Аніта Луценко – українська спортсменка, професійна тренерка, відомий фахівець зі схуднення, телеведуча ("Зважені та щасливі"). Майстер спорту та срібна чемпіонка Європи зі спортивної аеробіки, багатократна чемпіонка України з аеробіки та фітнесу, пише Вікіпедія.

Раніше Аніта Луценко показала ідеальну зарядку для жінок за 60 років – 8 вправ, які омолодять тіло. Проста зарядка для тих, кому за 60, допоможе тримати тіло у формі та чудово себе почувати.

Також раніше Аніта Луценко розповіла про найкращі вправи для схуднення рук і плечей. Прості вправи для рук і плечей допоможуть позбутися зайвого жиру в цій ділянці та накачати м’язи.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти