Ідеальна зарядка для жінок за 60 років: 8 вправ, які омолодять тіло

20 жовтня 2023, 05:30оновлено 16 лютого, 14:50
Проста зарядка для тих, кому за 60, допоможе тримати тіло у формі та чудово себе почувати.
Зарядка для людей старше 60 лет, Анита Луценко
Зарядка для людей віком від 60 років/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Фітнестренерка Аніта Луценко показала, як підтягнути тіло в 60 років і старше. Простий комплекс вправ не займе багато часу – для його виконання знадобиться всього 10 хвилин на день.

Такі вправи можна виконувати як ранкову зарядку, або робити їх у будь-який час дня.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Найкраща розтяжка на все тіло: як стати гнучкою за 9 хвилин

"Це найкраще тренування для жінок після 60 років. Більше того, моя зарядка підійде для будь-якого віку. Якщо ви ведете активний спосіб життя, то можете виконувати це тренування в будь-якому віці: і в 30 і 50 років, після 60 років і навіть після 70 років. І нехай вас не збивають на вигляд прості вправи. Важливо робити, а не лише дивитися", – зазначила тренерка.

Вона наголосила, що жінкам старшого віку потрібно обов'язково тренувати координацію, баланс, поставу і робити суглобову гімнастику.

Тренерка зазначила, що ці вправи потрібно робити спокійно – чим повільніше, тим краще. Тренування у такому легкому форматі принесе не лише користь, а й задоволення. Аніта Луценко наголосила, що головне завдання – отримувати задоволення від кожного руху.

"Ваше важливе завдання – знайти баланс, не тільки у вправах, а й у житті. Часто буває так: ми чекаємо на результат тільки від того, що робимо на максимальних оборотах. Це тренування для жінок за 60 років переконає вас у протилежному. Жінкам після 18 років потрібно займатися регулярно, при цьому робити правильні вправи, які допомагають нам зберегти здоров'я, незважаючи на вікові зміни. Якщо ви тренуєтеся у свої 60+ років, ви вже молодець. Не намагайтеся зробити ідеально з першого тренування, намагайтеся бути в русі щодня, і з кожним разом буде все легше", – додала тренерка.

Коли не можна робити це тренування:

  • при хворобах опорно-рухового апарату;
  • при хворобах серцево-судинної, дихальної, статевої систем;
  • перед початком краще проконсультуватися зі своїм лікарем.

Як саме потрібно виконувати вправи, Аніта Луценко показала у відео:

Хто така Аніта Луценко

Аніта Луценко – українська спортсменка, професійна тренерка, відомий фахівець зі схуднення, телеведуча ("Зважені та щасливі"). Майстер спорту та срібна чемпіонка Європи зі спортивної аеробіки, багатократна чемпіонка України з аеробіки та фітнесу, пише Вікіпедія.

Раніше фітнестренерка Аніта Луценко показала 9 найкращих вправ для схуднення на 6 хвилин. Проста ранкова зарядка вдома, яка займе мінімум часу, водночас є ефективним способом, як швидко схуднути.

Також раніше тренерка показала ідеальний спосіб, як прибрати складки на спині. Тренерка продемонструвала, як прибрати жир на спині, витрачаючи на це небагато зусиль і вільного часу.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти