Найкраща розтяжка на все тіло: як стати гнучкою за 9 хвилин

31 жовтня 2023, 20:44оновлено 16 лютого, 14:48
Тренерка розповіла, навіщо потрібна розтяжка, і показала чудові вправи, які максимально швидко приведуть до потрібного результату.
Анита Луценко, растяжка
Тренерка показала найкращу розтяжку на все тіло за 9 хвилин/ колаж: Главред, фото: скрін, unsplash.com

Розтяжка є одним із найкорисніших тренувань. Її можна робити як після того, коли ви позаймалися спортом, так і просто як окремий вид фізичних вправ, спрямований на покращення гнучкості тіла. Але як правильно розтягуватися, щоб отримати максимальний ефект, але при цьому не "перестаратися" і не нашкодити собі?

Радимо прочитати також наступний матеріал: Ідеальна зарядка для людей 60 років+: 12 найкращих вправ, сидячи на стільці

Фітнестренерка Аніта Луценко показала найкращі вправи для розтяжки, які займуть у вас всього 9 хвилин на день.

При цьому такі вправи підійдуть і як вправи на розтяжку для початківців, і як заняття для більш спортивних людей, які вже тривалий час регулярно влаштовують собі фізичні навантаження.

Тренерка зазначила, що чим молодша людина, чим легше для неї робити розтяжку. Тому вона радить зберегти цю гнучкість за допомогою регулярних спеціальних вправ на розтяжку. Крім цього, такі вправи стануть ще й чудовим способом, як розслабити тіло.

"Після тренування часто хочеться розслабитися та розтягнутися. Якщо ви любитель простих якісних тренувань, не забувайте, що розтяжка не тільки розвиває гнучкість, а й знімає затиски. Після роботи часто болить шия, є перекіс у м'язах, суглобах, хребті – під час розтяжки це все потроху змінюється. Намагаємось максимально отримати задоволення від цього тренування, правильно дихаємо, прислухаємось до свого тіла", – дала настанови перед тренуванням Аніта Луценко.

Як саме потрібно виконувати вправи, Аніта Луценко показала у відео:

Хто така Аніта Луценко

Аніта Луценко – українська спортсменка, професійна тренерка, відомий фахівець зі схуднення, телеведуча ("Зважені та щасливі"). Майстер спорту та срібна чемпіонка Європи зі спортивної аеробіки, багатократна чемпіонка України з аеробіки та фітнесу, пише Вікіпедія.

Раніше фітнестренерка Аніта Луценко показала ідеальне танцювальне тренування на 7 хвилин – тренерка розповіла, як схуднути вдома за допомогою танців. Таку зарядку потрібно робити через день, щоб добитися найкращого результату.

Також раніше тренерка показала, як зробити "ліниву зарядку", не встаючи з ліжка. Прості 7 вправ можна виконувати, лежачи на ліжку чи дивані. Це ідеальний спосіб виконати комплекс вправ, навіть не відриваючись від свого телефону.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти