StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що приготувати з цибулевих стрілок: прості рецепти, які здивують своїм смаком

3 червня 2024, 17:14
824
Викидати після обриву цибулеві стрілки зовсім не обов’язково, адже їх можна дуже швидко та смачно приготувати.
Що приготувати з цибулевих стрілок: прості рецепти, які здивують своїм смаком
Що приготувати з цибулевих стрілок / колаж: Главред, фото: pixabay

Кожен городник хоч одноразово, але замислювався про те, чому стрілкується цибуля. Варто підкреслити, що цибульна стрілка — це суцвіття, на місці якого згодом з'являється насіннєвий матеріал. До того ж, є не один варіант того, що можна робити зі стрілками цибулі.

Стрілки цибулі - рецепти

  • Стрілки цибулі в томаті. Як повідомляє авторка YouTube каналу, яка ділиться цим рецептом, для даної страви необхідно нарізати пагони цибулі шматками по 1,5 – 2 сантиметри. Важливо: суцвіття, які є на стрілках необхідно відрізати та викинути. Розігріваємо сковорідку та висипаємо туди нарізані стрілки цибулі, солимо, додаємо перець та томатний сік по смаку. Готуємо до того моменту, поки стрілки не стануть ніжними.
  • Цибулеві стрілки в яйці. Цибулеві стрілки миємо та дрібно нарізаємо. Висипаємо подрібнені стрілки у сковорідку із розігрітою олією та смажимо, час від часу помішуючи. Коли стрілки стануть м’якими та змінять колір, вбиваємо до них яйце чи пару яєць - зважаючи на те, як вам більше подобається. Солимо за смаком та перемішуємо. Готуємо ще хвилину, поки яйце засмажиться. Страва із стрілок цибулі готова!
  • Рисова запіканка з цибулевими стрілками. Для цього рецепту нам потрібно будь-який вид рису. Відварюємо його так, що він був майже готовим. В цей же час нарізаємо короткими трубочками цибулю, обсмажуємо її у вершковому маслі з сіллю і чорним меленим перцем. Збиваємо 1-2 яйця із сіллю. Беремо форму для запікання, змащуємо олією і перекладаємо в неї рис, рівномірно розрівнюючи його по поверхні. Зверху посипаємо шматочками цибулевих стрілок. Все це заливаємо збитими яйцями і відправляємо в духовку. Дану страву достатньо запікати лише 10-15 хвилин.

Також дивіться відео, як посадити цибулю, щоб не пішла в стрілку:

Як у давнину використовували цибулю?

У Середньовіччі для захисту від стріл, ударів алебард і мечів вояки надягали залізні шоломи, лати і прикривалися щитом. Але, не сподіваючись на міцність залізної броні, багато хто з них також носив на грудях обереги, яким приписували чарівну захисту від ураження зброєю.

Зазвичай як амулет використовували голівку дикої цибулі або часнику. Думали, що щільна суха шкірка, як броня, що оберігає ніжні, свіжі листочки цибулі, здатна врятувати від усяких лих життя людини. Один із видів цибулі навіть відтоді називають Алліум віктораліс (Allium victoralis) — цибуля переможна, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти