Зеленський сьогодні виступить зі зверненням до українців - ЗМІ

14 лютого 2022, 19:20
Увечері в понеділок, 14 лютого, президент звернеться до нації.
Зеленський
Зеленський сьогодні звернеться до українців / Reuters

Президент України Володимир Зеленський сьогодні ввечері виступить з офіційним зверненням до українців. Звернення покажуть по основних телеканалах, інформують джерела видання РБК-Україна.

До цього Зеленський звертався до нації 25 січня напередодні зустрічі Нормандських радників у Парижі та заявляв про надії на прогрес у мирному врегулюванні на Донбасі. Він також коментував евакуацію іноземних дипломатів на тлі загрози російського вторгнення.

Зустріч Зеленського і Шольца в Києві

Президент Володимир Зеленський у понеділок, 14 лютого, провів переговори в Києві з канцлером ФРН Олафом Шольцем. Діалог відбувся на тлі повідомлень про загрозі військового вторгнення Росії на територію України.

відео дня

Сторони обговорили питання врегулювання конфлікту на Донбасі, ситуацію з газопроводом Північний потік-2, надання фінансової допомоги Києву від Берліна, гарантії безпеки для України та інші теми. Переговори тривали майже 2 години.

За словами Шольца, Зеленський пообіцяв надати документи щодо імплементації "особливого статусу" Донбасу виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Зеленський закликав олігархів і депутатів повернутися на територію України протягом 24 годин. Інакше держава прийме відповідні "серйозні висновки".

Шольц розповів про те, що в Німеччині вивчають питання надання зброї Україні, однак про будь-які рішення в Берліні говорити поки не готові.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти