У МЗС розкрили погрози Росії на адресу країн, які підтримали повернення Криму в Україну

7 лютого 2021, 17:34оновлено 7 лютого 2021, 19:27
Київ прийняв рішення про перенесення проведення саміту Кримська платформа на серпень, сказав Дмитро Кулеба.
Кулеба
Москва намагається дискредитувати Кримську платформу - Кулеба / УНІАН

Україна вирішила перенести проведення саміту в рамках Кримської платформи з травня на серпень через умови коронавірусної епідемії та з метою більш ретельної підготовки до перемовного процесу. Київ пояснює свою позицію країнам, які підтримують запропонований варіант дискусії. Вкрай негативно на українську ініціативу реагує Росія, яка обіцяє проблеми державам, що планують відправитися на перемовини щодо питань півострова, розповів у інтерв'ю Радіо Свобода глава МЗС Дмитро Кулеба.

За його словами, через COVID-19 проведення перемовин у Європі стало складним процесом. Тому Україна, отримавши час на додаткову підготовку, перенесла саміт. Позитивною стороною є конструктивний сигнал від країн, з якими Київ веде перемовини щодо Кримської платформи.

"Я можу вам сказати, що чим більше ми працюємо з країнами, пояснюємо їм, що це таке і як це буде працювати, тим більше підтримки ми знаходимо. Позитивна у нас дуже динаміка", - зазначив міністр.читайте такожБув би президентом - Крим залишився б в Україні: звільнений з РНБО Кривонос пояснив слова Зеленського

Також дипломат акцентував увагу на тому, що чим більше Україна просувається вперед у процесі реалізації Кримської платформи, тим сильніше проявляється "лютий" опір Росії. Москва намагається нівелювати досягнення Києва і дискредитувати майданчик.

"Вони вже опускаються до того, що прямо передають сигнали главам низки держав і урядів, якщо ви поїдете на саміт Кримської платформи, то вам ось це, ось це і ось це у відповідь від нас. Лютий опір Росії вже спостерігається! Дві мети - дискредитація самої ідеї та запобігання участі лідерів у саміті " - додав Кулеба.

Міністр підкреслив, що Україна наразі не буде публікувати список країн, які підтримали Кримську платформу. Перелік держав оприлюднять після того, як усі питання остаточно узгодять.

Повернення Криму до України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти