Зеленський оцінив майбутню роль Туреччини у поверненні Україні Криму

16 жовтня 2020, 16:25оновлено 17 жовтня 2020, 00:22
Зеленський акцентував увагу на вагомій ролі Туреччини в регіоні.
Зеленський
Зеленський сподівається, що Туреччина допоможе Україні повернути Крим / УНІАН

Україна планує запросити Туреччину до перемовиного процесу щодо повернення Криму під політичний контроль Києва. Українська сторона вважає, що позиція Анкари відіграє важливу роль у Кримській платформі.

Про це заявив президент Володимир Зеленський, повідомляє пресслужба глави держави.

За його словами, після 2014 року не було створено перемовного майданчика, в рамках якого могли обговорювати можливості повернення Криму до складу України. Тому українська влада прийняла рішення про створення Кримської платформи, яка повинна об'єднати всі зацікавлені сторони в рамках єдиної мети.

"Припускаємо, що це дозволить консолідувати зусилля всіх цивілізованих країн і громадських сил як в Україні, так і за кордоном для роботи на добробут Криму. А значить, і на благо кримськотатарського народу. Ми дуже сподіваємося на те, що представники Меджлісу приєднаються до цієї роботи. Нашим спільним завданням має бути напрацювання рішень для якнайшвидшого повернення Криму під контроль Української держави", - сказав Зеленський.читайте такожКрим повернеться в Україну: Зеленський у Туреччині зробив гучну заяву

Також він додав, що Україна розраховує на допомогу Туреччині у цьому процесі, тому що Анкара є серйозним гравцем в регіоні.

"І ми сподіваємося на серйозну роль Туреччини в цьому питанні. Адже хіба можна щось вирішити без Туреччини в нашому регіоні? Ні, звичайно", - підкреслив український гарант.

Довідка

У 2014 році Росія ввела війська на у Крим, провела незаконний референдум і анексувала півострів. Світова політична спільнота не визнає Кримський півострів територією РФ і вважає ці події окупацією української території.

Позиція Туреччини щодо Криму

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти