У Кабміні розкрили плани України щодо Мінських угод

18 лютого 2021, 23:40оновлено 19 лютого 2021, 04:38
Київ не буде відмовлятися від діючих наразі домовленостей щодо Донбасу, сказав Олексій Резніков.
Резніков
Мінські угоди мають бути переглянуті - Резніков / УНІАН

Україна не має наміру виходити з Мінських угод, тому що ці домовленості є частиною зобов'язань, на які погодився Київ на початку російсько-українського конфлікту на сході країни. Однак влада прагнутиме до перегляду "Мінська", пункти якого виконати фактично неможливо, заявив в ефірі програми Право на владу на 1+1 віцепрем'єрміністр з питань окупованих територій Олексій Резніков.

За його словами, Берлін і Париж, які є посередниками в рамках перемовного процесу у Нормандському форматі, наполягають на тому, щоб дискусія тривала і не рекомендують Україні припиняти перемовини у рамках ТКГ.

"Відходити від "Мінська" українська влада не буде і не планує. Тому що це політико-дипломатичне зобов'язання, яке було взято Україною у 2014-2015 роках. На цьому наполягають наші партнери по Нормандському формату, Німеччина і Франція, і застерігають, щоб ми трималися єдиного робочого майданчика Тристоронньої контактної групи", - стверджує Резніков.читайте такожУкраїна пояснила, чому приєднання Донбасу - катастрофа для Росії

Однак реалізація Мінських угод під питанням, тому що пункти домовленостей, які фактично виконати неможливо, слід переглянути.

"Сьогодні вони крихкі і вони вимагають перегляду і модернізації. Нам потрібно сісти за стіл перемовин і чесно сказати - ці пункти ніколи не спрацюють", - підкреслив Олексій Резніков.

Перемовини щодо Донбасу

  • 11 лютого у рамках відеоконференції відбулося ініційоване Росією засідання Радбезу ООН у зв'язку з шостою річницею Мінських угод. Москва намагалася звинуватити Київ у зриві домовленостей щодо Донбасу, проте країни Заходу нагадали Росії, що саме російська сторона не дотримується домовленостей.
  • Голова делегації Києва у ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук заявив, що Росія фактично зриває перемовний процес і показує відсутність намірів щодо врегулювання російсько-українського конфлікту на сході України.
  • Постпред РФ у ООН Василь Небензя, у свою чергу, звинуватив Україну в нібито окупації власних територій і спростував зобов'язання Москви перед Києвом.
  • У окупованому Донецьку за участі росіян і бойовиків відбувся форум "Русский Донбасс", під час якого була представлена нова доктрина, що передбачає встановлення російськими гібридними військами контролю над усіма районами Донбасу і посилення економічного співробітництва з Росією.
  • Російський президент Володимир Путін 14 лютого заявив, що Росія не буде "кидати Донбас". Однак він не підтвердив наміри Москви приєднати окуповані райони ОРДЛО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти