Росія у ООН вибухнула заявами, звинувативши Україну в окупації своїх територій

12 лютого 2021, 08:33оновлено 12 лютого 2021, 09:37
Москва не зобов'язана змушувати частину України залишатися у складі української держави, стверджує Василь Небензя.
Василь Небензя
Україна окупувала власну державу - Небензя / Reuters

Україна окупувала територію своєї держави і веде бойові дії у себе в країні. Росія не несе відповідальності за примус частини української держави залишатися у складі України проти волі населення, заявив постпред Росії при ООН Василь Небензя, повідомляє ТАСС.

Під час полеміки з німецьким представником на ініційованому Росією засіданні Радбезу ООН Крістофером Хойсгеном, який звинуватив Москву в захопленні українського півострова Крим, він їдко заявив, що може це Україна нібито окупувала Росію, і звинуватив Київ в окупації власних територій.

"На це питання є проста відповідь: на жаль, Україна окупувала Україну і веде війну на своїй власній території", - стверджує Небензя.

Крім того, у відповідь на аргумент Хойсгена про те, що Росія своїми діями порушила положення Будапештського меморандуму, Небензя спростував зобов'язання Москви перед Києвом.

"Росія не брала на себе зобов'язання примушувати частину України залишатися в її складі проти волі місцевого населення", - додав російський дипломат.читайте такожЕксперт розкрив причину нової поразки Росії від України в ситуації з Донбасом

Перемовини щодо Донбасу

  • У четвер, 11 лютого, Росія ініціювала проведення засідання Радбезу ООН у зв'язку з шостою річницею підписання Мінських угод. РФ намагалася звинуватити Україну в порушенні домовленостей щодо Донбасу, проте західні держави нагадали Москві, що саме росіяни не виконують своїх зобов'язань щодо врегулювання російсько-українського конфлікту.
  • Голова української делегації у ТКГ Леонід Кравчук заявив, що Росія саботує домовленості щодо Донбасу і демонструє відсутність намірів реалізовувати заходи, спрямовані на вирішення збройної конфронтації.
  • Глава Офісу президента України Андрій Єрмак сказав, що російсько-терористичні війська ведуть провокаційні обстріли в зоні конфлікту на Донбасі, в результаті яких гинуть українські військові. У таких умовах будь-які перемовини вести неможливо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти