У Держдепі зізналися, чому Байден не дзвонить Зеленському і висунули умову

25 березня 2021, 10:45
Вашингтон вимагає від Зеленського виконання своїх обіцянок українському народу.
Чому Байден не дзвонить Зеленському у США висунули умову
Чому Байден не дзвонить Зеленському - у США висунули умову / Офіс президента

Президент США Джо Байден вступив на посаду 20 січня, але досі не поспілкувався зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським, оскільки "дзвінок має бути підкріплений діями".

"Важливо розуміти: дзвінок, враховуючи його символічність, повинен бути підкріплений діями... Ми хочемо, щоб Україна досягла успіху... Але для цього успіху повинні бути правильні дії і правильні реформи", - цитує Голос Америки заступника помічника держсекретаря США Джорджа Кента.

Кент допустив, що розмова Байдена з Зеленським відбудеться найближчим часом. При цьому у Вашингтоні озвучили умови для телефонної розмови Байдена і Зеленського.

"Я б сказав, що найголовніше – це щоб президент Зеленський виконував пріоритети і свої обіцянки, які він дав українському народу, адже саме вони його обрали", – уточнив представник Держдепу.

Чому Байден не дзвонить Зеленському: версії

Нагадаємо:

  • 1 лютого відбулася перша телефонна розмова Міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби і держсекретаря США Ентоні Блінкена. Під час бесіди Блінкен заявив, що Штати продовжать надавати Україні "надійну економічну і військову допомогу".
  • Глава МЗС України після розмови з держсекретарем США повідомив, що сторони підтвердили важливість стратегічного партнерства України та США і домовилися зробити його більш амбітним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти