Що Блінкен пообіцяв Україні: у Держдепі США розкрили подробиці розмови з Кулебою

2 лютого 2021, 07:16
Держсекретар США відзначив "сильну двопартійну підтримку України".
Ентоні Блінкен
Ентоні Блінкен / Фото Reuters

1 лютого відбулася перша телефонна розмова Міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби і держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Під час бесіди Блінкен заявив, що Штати продовжать надавати Україні "надійну економічну і військову допомогу", йдеться на сайті Держдепу.

"Секретар відзначив сильну двопартійну підтримку України і пріоритет, який США ставлять на суверенітет України, територіальну цілісність і євроатлантичні прагнення", — наголошується в повідомленні.

Крім того, Блінкен підкреслив "важливість збереження Україною прогресу в боротьбі з корупцією та впровадженні верховенства права та економічних реформ, які зміцнять українські інститути і забезпечать світле і процвітаюче майбутнє для всіх українців".

Також Блінкен і Кулеба обговорили зусилля України в боротьбі з COVID-19 і досягнення дипломатичного врегулювання російської агресії на Сході країни і в Криму.

Як повідомляв Главред, глава МЗС України після розмови з держсекретарем США повідомив, що сторони підтвердили важливість стратегічного партнерства України та США і домовилися зробити його більш амбітним.

"У наших відносинах починається новий день", - заявив Кулеба.

Нагадаємо:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти