"Вікторе, ти знаєш, що в Маріуполі?": Зеленський емоційно звернувся до угорського прем'єра

25 березня 2022, 06:24
За словами українського лідера, Угорщина повинна визначитися - з ким вона? Або з українцями, або з російськими агресорами.
Зеленський
Володимир Зеленський / Офіс президента

Україну в Європейському Союзі прямо підтримують деякі країни, з іншими можна знайти спільну мову, і лише Угорщина повинна визначитися - з ким вона (або з українцями, або з російськими агресорами). Про це в зверненні до Євроради заявив президент Володимир Зеленський.

І попутно український лідер також жорстко розкритикував угорського прем'єра Віктора Орбана. Крім того, Зеленський також сказав, що був на набережній Дунаю в Будапешті, де розташований меморіал у вигляді металевих черевиків людей, яких вбили нацисти під час Другої світової війни.

"Послухай, Вікторе. Знаєш, що відбувається в Маріуполі? Будь ласка, якщо зможеш, сходи на свою набережну. Подивися на те взуття. І ти побачиш, як масові вбивства можуть повторюватися в сучасному світі. І це сьогодні робить Росія. Та ж сама взуття в Маріуполі. Там такі ж люди. Дорослі і діти, і бабусі, і дідусі. Їх там тисячі. І цих тисяч вже немає. А ти вагаєшся, вводити санкції чи ні, пропускати зброю (Україні через Угорщину, – Главред) чи ні, торгувати з Росією чи ні", - сказав Зеленський.

відео дня

читайте такожУгорщина не дозволить транзит летальної зброї для України по своїй території

Нагадаємо, раніше Угорщина не підтримає можливе створення безпольотної зони в небі над Україною і виступає за заборону для європейських країн на покупку російських енергоносіїв. При цьому країна також проти поставок зброї Києву через свою територію.

Про це заявив Міністр закордонних справ Петер Сіярто.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти