У Зеленського розповіли, що очікує на Медведчука і фігурантів санкцій

20 лютого 2021, 20:44
Рішення РНБО спрямоване на ліквідацію загроз національній безпеці України, сказав Федір Веніславський.
Федір Веніславський
Наступним кроком щодо осіб, проти яких запроваджено санкції, буде судовий вирок - Веніславський / nlu.edu.ua

Після того, як президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про санкції щодо Віктора Медведчука, а також 8 фізичних і 19 юридичних осіб, послідують відкриття кримінальної справи і вирок суду. Жодних протиріч з точки зору українського законодавства щодо цього питання немає, сказав в ефірі телеканалу Україна 24 представник гаранта в КСУ Федір Веніславський.

За його словами, у цьому випадку слід проводити розмежування в законодавстві про застосування санкційних обмежень, в рамках яких діяли президент і Рада національної безпеки і оборони, і кримінально-процесуальне право. У рамках другої складової передбачена реєстрація кримінального провадження, реалізація слідчих дій та винесення судом вироку.читайте такожУ Зеленського оголосили про новий жорсткий курс управління Україною

"Але, враховуючи інформацію, яка прозвучала в публічному просторі, даних, наданих СБУ, достатньо, щоб бути впевненим у тому, що буде мати місце і абсолютно правомірне застосування санкцій, і в результаті, я переконаний, буде обвинувальний вирок суду", - сказав Веніславський.

Він також стверджує, що у даному випадку немає жодних правових протиріч, тому що мова йде про загрозу національній безпеці держави. Таким чином, впровадження санкцій і кримінально-процесуальні процедури є двома паралельними механізмами.

"Немає ніякої розбіжності чи непослідовності дій. Річ у тому, що є реальна загроза нацбезпеці. Рішення РНБО спрямоване на усунення тих реальних загроз нацбезпеці, які загрожують основам існування держави. Коли хтось не згоден із санкціями, він іде до суду й оскаржує. А кримінально-процесуальне провадження має під собою зовсім іншу мету, зовсім інші процедури, і найголовніше – воно розтягнуто в часі. Це два абсолютно паралельні процеси: кримінальне провадження і санкції - це загроза нацбезпеці, а то – злочин", - додав він, підкресливши, що кримінальні провадження можуть розглядатися декілька років.читайте такожЕксперти назвали наступну "жертву" санкційного удару РНБО

Санкції проти Медведчука

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти