В СБУ висловилися про нові санкції РНБО

19 лютого 2021, 20:23оновлено 19 лютого 2021, 21:06
СБУ рекомендувала розширити впроваджені раніше економічні санкції щодо власників авіакомпаній, які здійснюють польоти до Російської Федерації
Іван Баканов
Баканов висловився про нові санкції РНБО / УНІАН

У Службі безпеки України прокоментували рішення Ради національної безпеки і оборони (СБУ) про впровадження нових санкцій.

За інформацією пресслужби відомства, рішення ґрунтується, зокрема, й на матеріалах, якими володіє Служба безпеки України. Йдеться про докази фінансування тероризму на Донбасі, заявив голова спецслужби Іван Баканов, коментуючи результати сьогоднішнього засідання РНБО.

"Сьогодні Служба безпеки проводить слідчі дії, щоб задокументувати весь протиправний механізм постачання вугілля з тимчасово окупованої території в РФ і Україну. Таким чином, ми отримаємо підтвердження фінансування терористичної діяльності ЛНР. І як результат - підстава для повідомлення підозри представникам компанії", - зазначив Баканов.

читайте такожУ слузі народу розкрили деталі засідання РНБО за участю Зеленського

Крім того, СБУ рекомендувала розширити впроваджені раніше економічні санкції щодо власників авіакомпаній, які здійснюють польоти в Російську Федерацію, і доповнити санкційний перелік ще 5 компаніями.

читайте такожЗеленський завдав історичного удару по Путіну

За словами Баканова, після впровадження санкцій в кінці січня кінцеві бенефіціари Молдавської авіакомпанії JET4U S. R. L. і португальської JET4U LDA застосовують термінові юридичні заходи, щоб обійти накладені обмеження. Зокрема, намагаються змінити обслуговуючі компанії - тобто вводять інших юридичних осіб.

Також він поінформував членів РНБО про інші напрямки захисту державної безпеки та протидії гібридній війні.

"Кожен з нас бачить вплив гібридної війни та її наслідки. Тому нам треба працювати на випередження. В такому випадку наша сила - в системних діях на захист національних інтересів", - додав Баканов.

Ситуація на Донбасі - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти