У Кравчука назвали умову, за якої Україна досягне успіху в боротьбі з Росією за Донбас

18 лютого 2021, 05:33
Якщо Мінських угод не буде, в України залишиться тільки один варіант – воювати з Росією, вважає Сергій Гармаш.
Росія, Україна
Потрібно тиснути санкціями на Росію, щоб Москва висловила готовність вийти з Мінських угод - Гармаш / УНІАН

П'ять років тому жодна зі сторін не збиралася виконувати Мінські угоди, однак сьогодні присутній певний прогрес у перемовному процесі. Захід підтримує Київ і вимагає від Росії виконувати домовленості. Україна не може вийти з "Мінська", тому що в такому випадку з Москви будуть зняті санкції, і українській державі доведеться воювати з Росією. Щоб досягти успіху на перемовинах, потрібно чинити тиск на РФ і створити умови, за яких росіяни самі захочуть вийти з перемовин, заявив в ефірі телеканалу Україна 24 представник делегації Києва у ТКГ щодо Донбасу Сергій Гармаш.

За його словами, певний прогрес у рамках перемовного процесу все ж таки є - 5 років тому сторони не хотіли виконувати угоди, а наразі Україна закликає до модернізації домовленостей. При цьому Київ у питанні "Мінська" користується підтримкою Заходу.

Крім того, Київ не може вийти з Мінських угод, тому що в такому випадку з РФ можуть бути зняті санкції. І тоді в України залишиться тільки один варіант - військова ескалація конфлікту.читайте такожУ Кравчука заявили, що у перемовинах щодо Донбасу стався важливий поворот

"Я вважаю, "Мінськ" сьогодні якраз більш живий і має потенціал, який потрібно з нього вичавити. Якщо ми зараз вийдемо з "Мінська", то з Росії знімаються санкції, і ми фактично залишаємося один на один з Росією, залишається вибір – тільки воювати", - вважає Гармаш.

Також він додав, що наразі єдиним інструментом тиску на Росію є санкції. У межах Мінського процесу потрібно створити такі умови, щоб Москва виступила з ініціативою про вихід з перемовин.

"З Росією неможливо домовитися по-доброму, але на Росію можна тиснути. Росія визнає право сили. Наше завдання сьогодні щодо "Мінську" - перевести його до формату, який буде не вигідний Росії, коли вона захоче з нього вийти, не ми. Потрібно тиснути на Росію і економічними санкціями, і інформаційною боротьбою, а це ми якраз почали робити", - підкреслив Сергій Гармаш.читайте такожКравчук розкрив плани Росії щодо приєднання Донбасу

Перемовини щодо Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти