Кравчук жорстко нагадав Гризлову, ким Росія є на Донбасі, і поставив умову

17 лютого 2021, 20:41
Під час чергового засідання ТКГ російська сторона кілька разів намагалася ухилитися від практичних кроків з виконання Нормандських і Мінських домовленостей.
Леонід Кравчук
Кравчук жорстко нагадав Гризлову, ким Росія є на Донбасі, і поставив умову / УНІАН

Україна готова продовжувати консультації у межах Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Але тільки у випадку, якщо вони матимуть дієвий практичний сенс, заявив очільник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

"Глава української делегації Кравчук жорстко нагадав представникам РФ, що саме Росія є стороною конфлікту, окупує Крим та ОРДЛОУ, а також є учасником ТКГ за посередництва ОБСЄ. І будь-які консультації будуть продовжені українською стороною тільки у випадку, якщо вони матимуть дієвий практичний сенс", - повідомили у пресслужбі української делегації в ТКГ за підсумками засідання, яке відбулося у середу, 17 лютого.

На ньому обговорювалися питання відновлення роботи КПВВ "Золоте" через лінію розмежування, а також допуску інспекторів МАГАТЕ на окуповані території у Донецьку і Луганську, запит на який був поданий ще у грудні 2020 року.

Також глава делегації Росії Борис Гризлов не зміг відповісти на запитання Кравчука щодо допуску делегації в ОРДЛО.

"Тепер Україна готова звертатися до світової спільноти, урядів і організацій заради посилення тиску на Росію, щоб домогтися проведення інспекції МАГАТЕ на окупованому нею Донбасі", - уточнили в пресслужбі делегації.

Зазначається, що "російська сторона кілька разів намагалася перевести обговорення від практичних кроків щодо виконання Нормандських і Мінських домовленостей".

Ситуація на Донбасі - про що йшлося раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти