Танки Москви натраплять на ПТРК Javelin і ППО США: експерт пояснив крах військової атаки РФ на Україну

4 грудня 2021, 07:10
Москва та Вашингтон ведуть геополітичні торги щодо України, у цій ситуації Київ повинен оголосити про чітку позицію, вважає Михайло Притула.
ВСУ
Якщо США нададуть Україні додаткове озброєння, Київ отримає невелику критичну перевагу над Москвою - експерт / Штаб ООС

РФ навряд чи піде на військове вторгнення в Україну, у тому числі і через підтримку Києва з боку Вашингтона. Постачання озброєнь створюють певну перевагу української держави над Москвою. Якщо з'являться російські танки, то у відповідь ЗСУ нададуть ПТРК Javelin і системи ППО. За такого сценарію наступ Росії не відбудеться. Росіяни і американці ведуть торги щодо українського питання, і у цій ситуації Київ повинен відстоювати свої позиції. Про це заявив експерт з військової контррозвідки Михайло Притула.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що Москва не ризикне піти на велику війну проти Києва, оскільки ситуація може призвести до додаткової військової допомоги українській державі з боку США. читайте такожКораблі, ПТРК і боєприпаси: Україна отримала від США потужну військову підтримку для стримування Росії

"Ці постачання зброї сьогодні створюють невелику критичну перевагу України над Росією. Тобто якщо підуть танки - ми отримаємо "Джавеліни", системи протиповітряної оборони і цей наступ захлинеться, навіть не розпочавшись. Таким чином, Україна отримає невелику перевагу у тому плані, що російський наступ не відбудеться взагалі", - зазначив Притула.

Однак, за його словами, сьогодні США та Росія влаштували геополітичні торги, у той час, коли Україна виступає в цій грі в ролі розмінної монети. Київ у подібній ситуації повинен дотримуватися чіткої позиції, спрямованої на відстоювання своїх державних інтересів.

"Ми повинні згадати про 2009-2010 роки, коли після різкого падіння цін на нафту до Росії приїхала Хілларі Клінтон, після чого ціна на нафту пішла вгору. Відбулися 10 візитів чиновників США до Москви і були підписані певні угоди. Україна теж мала своє місце серед цих угод. І сьогодні ми повинні сказати досить чітку позицію, що ми хочемо розвиватися, бути цивілізованою країною, боротися за свою землю, за свою цивілізацію, за свій народ. Ось ці речі ми повинні артикулювати досить чітко у всіх ЗМІ", - підкреслив Михайло Притула.

Війна Росії та України

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба раніше застеріг Росію від військового нападу на Україну. За його словами, за подібного сценарію Москва дуже дорого заплатить. Дипломати ведуть роботу над тим, щоб не відбулася ескалація російсько-українського конфлікту.

Радник Кремля Федір Лук'янов фактично заявив про те, що Москва піде на військову операцію проти Києва за умови вступу України до НАТО. У Росії попередили про "новий конфлікт" у тому випадку, якщо Північноатлантичний альянс розшириться на схід.

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що Росія не зможе перемогти у війні з Україною. На думку чиновника, повторення ситуації 2014 року на цей раз не буде, оскільки Москва у разі нової агресії зіткнеться з опором з боку всього суспільства.

Главред рекомендує:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти