Перевершила очікування: Маск неочікувано похвалив Харріс після дебатів з Трампом

11 вересня 2024, 18:01
303
Камала Гарріс сьогодні ввечері перевершила очікування більшості людей, вважає Ілон Маск.
Трамп, Харрис, Маск
Маск висловився про дебати у США / Коллаж Главред, фото ua.depositphotos.com, фото pixabay, фото REUTERS

Сьогодні у США відбулися скандальні дебати між кандидатами в президенти Дональдом Трампом і Камалою Гарріс. Прихильники Демократичної партії хвилювалися перед дебатами між віцепрезиденткою Гарріс і республіканським експрезидентом Трампом, адже для Гарріс це були перші дебати такого масштабу, тоді як для Трампа — вже восьмі в його кар'єрі.

Однак навіть одвічний любитель Трампа - засновник Tesla, Space X та власник X (колишній Twitter) Ілон Маск визнав силу опонентки республіканців. Американський мільярдер написав в X, що кандидатка на посаду президента США Камала Гарріс "перевершила очікування більшості людей" на дебатах з Дональдом Трампом.

Хто такий Ілон Маск

Ілон Рів Маск — інженер, підприємець, винахідник, інвестор, мільярдер. Засновник компаній "SpaceX", "PayPal"[14], Neuralink і The Boring Company, головний дизайнер (Chief Product Architect), генеральний директор і голова ради директорів "Tesla Inc.", що керує заводом Tesla. Входить до ради директорів компанії "SolarCity", заснованої його двоюрідними братами.

відео дня

Під час російського вторгнення Ілон Маск публічно підтримав Україну і забезпечив постачання сервісів глобальної супутникової системи Starlink на територію України після офіційного звернення Михайла Федорова — міністра цифрової трансформації України — 27 лютого 2022 року.

3 жовтня 2022 року Маск опублікував у Twitter твіт, який багато людей сприйняло як такий, що фактично підтримує російську пропаганду. Цей твіт призвів до бурхливих негативних реакцій, внаслідок чого акції Tesla впали в ціні на 8,5 % протягом 12 годин, а сам Маск отримав загальний осуд деяких впливових осіб. Йому навіть іронічно запропонували "віддати Аляску, історичну територію росії до 1867 року для того, щоб задобрити путєна?"

На твіт відреагував Президент України Володимир Зеленський, який запропонував проголосувати за: Ілона Маска, який за Україну або Ілона Маска, який за Росію.

На початку листопада 2023 року Маск заявив, що Україні час йти на переговори з Росією, щоб уникнути нових смертей на фронті.

13 лютого 2024 року Ілон Маск висловився проти законопроєкту США щодо надання фінансової допомоги Україні та закликав американців тиснути на сенаторів, щоб вони не схвалювали продовження військової допомоги Україні. На його думку, Путін не може програти війну й тому не потрібно допомагати Україні, повідомляє Вікіпедія.

Однак Маск був би не Маск, якби не додав, що не вважає дебати справедливими. Попри похвалу Гарріс, він заявив, що все одно продовжуватиме підтримувати Трампа.

"Камала Гарріс сьогодні ввечері перевершила очікування більшості людей. Тим не менш, коли справа доходить до виконання завдань, а не просто до приємних слів, я твердо вірю, що Трамп виконає свою роботу набагато краще. Зрештою, якщо Камала може робити великі речі, чому вона цього не робить? Байден рідко з’являється на роботі, тож вона вже головна", - заявив Маск.

На думку Маска, якщо не буде проведено суттєвої реформи уряду, "закони та правила погіршуватимуться з кожним роком".

"Трамп підтримує урядову комісію з ефективності, щоб дозволити робити великі речі, Камала – ні. Ми ніколи не досягнемо Марса, якщо Камала переможе", - стверджує Маск.

Скандальні заяви Трампа про війну в Україні

Американський політик, 45-й президент США неодноразово заявляв, що зможе "закінчити війну в Україні за 24 години", якщо його знову переоберуть на посаду глави Білого дому. Також він стверджував, що врешті-решт російському диктатору Володимиру Путіну вдасться захопити Україну. Згідно зі ще однією його заявою, Україні, можливо, доведеться віддати частину території Росії, щоб зупинити війну.

Про самого російського диктатора Володимира Путіна Трамп говорив компліментарно. Зокрема, коментуючи зустріч Путіна і лідера Китаю Сі Цзіньпіна, що відбулася 20 березня 2023 року, Трамп назвав господаря Кремля "дуже розумною людиною".

"Якщо ви бачили днями президента Сі, розумного, найкращого у своїй грі, президента Путіна, розумну, дуже розумну людину, яка стоїть там і говорить про світовий порядок на наступні 100 років", - заявив політик.

За словами Трампа, у нього "чудові стосунки" з диктатором Путіним, що нібито і допоможе йому закінчити війну.

Дебати Трампа та Гарріс - що відомо

Як відомо, під час довгоочікуваних дебатів республіканець двічі ухилився від питання про перемогу України. А от кандидат у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс заявила про підтримку України у війні з Росією.

Згодом Трамп заявив, що більше не братиме участь у дебатах з Гарріс. Кандидат у президенти США впевнений, що дебати з Гарріс були переможними для нього.

А от політолог Петро Олещук з Трампом не погоджується - він переконаний, що дебати завершилися з перевагою для Камали Гарріс. Політтехнологічно команда демократки дуже грамотно використала дебати, вважає він.

Читайте інші новини про США:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти