Єврокомісія рекомендувала надати Україні статус кандидата в ЄС - Bloomberg

17 червня 2022, 13:10
Крім України рекомендується також надати статус кандидата на членство в Євросоюз для Молдови.
Євросоюз, Україна
Єврокомісія рекомендує дати Україні статус кандидата на членство в ЄС / УНІАН

Європейська комісія рекомендувала надати Україні та Молдові статус кандидатів в якості символічного кроку на довгому шляху до членства в Європейському Союзі, Про це повідомили Bloomberg дві людини, знайомі з цим питанням.

Виконавчий орган ЄС схвалив рішення в п'ятницю з умовами, які пара повинна буде виконати в майбутньому щодо верховенства закону, справедливості і боротьби з корупцією, повідомили джерела видання. Комісія також рекомендувала Грузії отримати статус кандидата, але після виконання певних умов, пише видання.

"Україна є європейською державою, яка достатньо довела свою прихильність до цінностей, на яких заснований Європейський Союз ... Тому комісія рекомендує надати Україні статус кандидата", - йдеться у повідомленні.

У Єврокомісії очікують, що Україна надалі робитиме низку конкретних кроків.

Також там зазначили, що пришвидшеного шляху для надання Україні статусу члена ЄС не існує. Цей шлях може тривати понад десять років. Рішення про надання статусу має бути схвалено всіма державами-членами.

читайте такожЗеленський назвав країни, які підтримали Україну і статус кандидата на членство в ЄС

Вступ України до Європейського Союзу

Президент Володимир Зеленський 9 травня в ході розмови з главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйен зробив заяву про те, що Україна заповнила і передала другу частину опитувальника для інтеграції в ЄС. Єврокомісії слід підготувати звіт, який згодом передадуть на розгляд Євроради.

У Європейській Раді заявили, що на засіданні в червні буде розглянута заявка України на вступ до ЄС. Також вивчать заявки на євроінтеграцію Грузії та Молдови.

Керівник Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн 5 червня сказала, що Євросоюз повинен докласти максимум зусиль для вступу України до ЄС. За її словами, це не тільки стратегічний інтерес, але і борг Європи.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти