В Україні попередили про новий удар РФ через слова Байдена про Путіна

21 березня 2021, 05:50
Росія не хоче йти на прямий конфлікт з США, проте загострюватиме ситуацію в інших країнах, сказав Валерій Чалий.
Путина
Путін може відповісти на слова Байдена новою війною - дипломат / Reuters

Заява президента США Джо Байдена на адресу російського глави держави Володимира Путіна показала, що позиція Вашингтона щодо Москви стала більш жорсткою. Ситуація застала Москву зненацька, проте влада РФ не хоче загострення відносин зі Штатами і спробує знайти вирішення питання. При цьому Росія може спробувати відігратися на Україні або інших країнах пострадянського простору, щоб показати свою силу, сказав в ефірі телеканалу Україна 24 дипломат, колишній посол України у Америці Валерій Чалий.

За його словами, Байден вийшов за межу правил дипломатії у своїх словах на адресу Путіна. У дипломатичних колах вважають, що американський президент подав публічний сигнал про посилення позиції США щодо Росії. Москва могла жорстко відреагувати на ситуацію, однак цього не сталося.

"Мабуть, у Росії було кілька варіантів реагування - відразу жорстко реагувати, а це не тільки відкликати посла для консультацій, а реально припинити дипломатичні відносини. Але бачите, що робить Росія - вона не хоче йти на конфлікт з США, не хоче загострювати, і надалі Росія шукатиме рішення, як загладити те, що зробили США", - зазначив Чалий, додавши, що, цілком ймовірно, Байден і Путін пізніше проведуть телефонні перемовини.читайте такожРосія "помстилася" Байдену у Радбезі ООН після його слів про Путіна

Дипломат акцентував увагу на тому, що незважаючи на розгубленість Кремля після слів Байдена, відтепер Росія, яка не може піти на прямий конфлікт з США, можливо, спробує піти в атаку на Україну або інші пострадянські держави.

"Те, що у Путіна розгубилися і ми не побачили того сильного, сміливого керівника ядерної Росії - це очевидно. Єдине - для нас це не дуже радісно, тому що Путін, як правило, відіграється на слабших. А треба сказати, ми хоч і готові захищати свою країну, Росія все ще має серйозний вплив через війну проти України. Росія може показати "кузькіну матір" не там, де неможливо - щодо США - а де-небудь навколо, у Сирії, на пострадянському просторі. Але ми більш готові до цього, ніж деякі країни пострадянського простору", - підкреслив Валерій Чалий.

Скандал через заяву Байдена на адресу Путіна

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти