Байден і Сі Цзіньпін не змогли подолати розбіжності з приводу війни в Україні - Finantial Times

19 березня 2022, 06:59
Китайський лідер розкритикував "широкі та невибіркові санкції", запроваджені Заходом проти Росії та інших країн, якщо вони стануть на бік Москви.
Джо Байден
Джо Байден і Сі Цзіньпін провели переговори по відеозв'язку 18 березня / Фото twitter.com/POTUS

18 березня відбулися телефонні переговори президента США Джо Байдена і глави КНР Сі Цзіньпіна. Відеодзвінок тривав близько двох годин, але лідери двох держав не змогли подолати свої розбіжності з приводу війни в Україні.

Як повідомляє Finantial Times, президент США попередив главу КНР про "наслідки", якщо Пекін надасть військову допомогу Кремлю. У свою чергу, китайський лідер розкритикував "широкі та невибіркові санкції", запроваджені Заходом проти Росії та інших країн, якщо вони стануть на бік Москви.

"Повні та невибіркові санкції лише змусять людей страждати. У разі подальшої ескалації вони можуть спровокувати серйозні кризи у світовій економіці й торгівлі, фінансах, енергетиці, продовольстві, промисловості і ланцюжках поставок, що завдасть шкоди і без того слабшій світовій економіці та призведе до безповоротних втрат", — йдеться у звіті Пекіна про дзвінок.

відео дня

Водночас у Пекіні повідомили, що лідер КНР закликав Байдена до "холоднокровного і раціонального" підходу до конфлікту. Він підкреслив, що "українська криза — це не те, чого ми хочемо", і додав, що США і Китай "повинні взяти на себе свою частку міжнародної відповідальності й працювати в ім'я миру і спокою в усьому світі".

Як повідомляв Главред, переговори президента США Джо Байдена і глави КНР Сі Цзіньпіна не розвіяли побоювань Вашингтона з приводу того, що Пекін може бути готовий надати військову або фінансову підтримку Росії.

Відеодзвінок відбувся 18 березня і тривав близько двох годин.

"У Китаї повинні вирішити, як вони хочуть, щоби книги з історії дивилися на них і оцінювали їхні дії. Сі Цзіньпін повинен ухвалити рішення", – сказала прессекретар Білого дому Джен Псакі.

Раніше низка західних ЗМІ повідомила, що РФ звернулася до Китаю із запитом надати військову техніку і підтримку у війні з Україною, а також економічну допомогу, щоб утриматися на плаву в умовах санкцій.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти