Переговори Байдена і Сі Цзіньпіна: США не отримали переконливої відповіді Китаю про неможливість надання військової допомоги РФ

19 березня 2022, 04:44оновлено 19 березня 2022, 06:33
539
Президент США Джо Байден детально розповів китайському колезі, які будуть наслідки і ціна, якщо Китай надасть матеріальну підтримку Росії.
Джо Байден, Сі Цзіньпін
Джо Байден і Сі Цзіньпін провели переговори по відеозв'язку 18 березня / Фото Reuters

Переговори президента США Джо Байдена і глави КНР Сі Цзіньпіна не розвіяли побоювань Вашингтона з приводу того, що Пекін може бути готовий надати військову або фінансову підтримку Росії, яка веде проти України війну.

Відеодзвінок відбувся 18 березня і тривав близько двох годин, повідомила прессекретар Білого дому Джен Псакі, передає CNN.

За її словами, США будуть уважно стежити за діями Сі Цзіньпіна в майбутньому.

відео дня

"У нас є ця стурбованість. Президент детально розповів, які будуть наслідки і ціна, якщо Китай надасть матеріальну підтримку Росії, яка жорстоко напала на українські міста і мирних жителів. І це те, за чим ми будемо спостерігати, і світ буде спостерігати", – сказала Псакі.

Байден озвучив Сі Цзіньпіну свою думку про вторгнення Росії в Україну і роз'яснив наслідки, якщо Китай надасть підтримку агресору. При цьому наголошується, що американський президент не звернувся до китайського колеги з конкретним проханням.

"У Китаї повинні вирішити, як вони хочуть, щоби книги з історії дивилися на них і оцінювали їх дії. Сі Цзіньпін повинен ухвалити рішення", - сказала Псакі.

читайте такожРосія попросила Китай допомогти продуктами харчування для своїх військових в Україні - CNNЯк повідомляв Главред, раніше низка західних ЗМІ повідомила, що РФ звернулася до Китаю із запитом надати військову техніку і підтримку у війні з Україною, а також економічну допомогу, щоб утриматися на плаву в умовах санкцій.

За даними Financial Times, Китай висловив готовність надати військову допомогу Росії на тлі війни в Україні.

Тим часом у посольстві Китаю у Вашингтоні заявили, що вони не чули, щоби Росія звернулася до Китаю за військовою допомогою після вторгнення в Україну.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти