США закликали Китай вплинути на Путіна, щоб зупинити війну в Україні

18 березня 2022, 17:22оновлено 18 березня 2022, 18:22
Байден і Сі Цзіньпін під час телефонної розмови обговорили Україну.
США закликали Китай вплинути на Путіна, щоб зупинити війну в Україні
США закликали Китай вплинути на Путіна, щоб зупинити війну в Україні/ Reuters, gettyimages

Президент США Джо Байден і глава Китаю Сі Цзіньпін у п’ятницю, 18 березня, провели телефонну розмову, під час якої обговорили також війну в Україні.

Як заявила заступниця держсекретаря Сполучених Штатів Венді Шерман, Байден попросив лідера Китаю вплинути на президента країни-агресора РФ Володимира Путіна, щоб припинити війну в Україні, пише Bloomberg.

"Президент закличе Китай використовувати свій вплив на Путіна, щоб переконати Росію припинити війну", – зазначила Шерман.

Сі Цзіньпін під час розмови з Байденом заявив, що протистояння та війна в Україні не вигідні жодній людині. Про це пише CNN. Китайський лідер зазначив, що мир є основою міждержавних відносин.

"Міждержавні відносини не можуть перейти до стадії військового протистояння. Конфлікт і протистояння не в чиїхось інтересах", – сказав Сі Цзіньпін.

Раніше українська розвідка повідомляла, що президент країни-агресора Росії Володимир Путін погрожуватиме застосуванням ядерної зброї проти Заходу, якщо Україна продовжить чинити опір російському вторгненню.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти