StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"За шкуру поліцейського": рецензія на фільм Нічний патруль

6 листопада 2020, 03:41оновлено 10 листопада 2020, 13:05
У кінопрокат вийшла нова французька поліцейська драма - Нічний патруль.
'За шкуру поліцейського': рецензія на фільм Нічний патруль
Нічний патруль / Кіноманія

У Парижі троє поліцейських волею випадку отримують завдання доставити вночі в аеропорт Шарля де Голля на депортацію нелегального мігранта з Таджикистану (Пейман Моааді – Світ Дикого Заходу). У кожного з копів вистачає проблем. У окатої блондинки Віржіні – зірка ромкомов Віржіні Ефіру) - маленька дитина, чоловік-одоробло і небажана вагітність. У огрядного зануди-педанта Еріка (Грегорі Гадебуа - Офіцер і шпигун) – боротьба з тягою до випивки та цигарок і стерво-дружина. У білозубого скалозуба-здорованя з Сенегалу з грецьким ім'ям Арістід (Омар Сі – Недоторканні) - пиття таблеток, похитнулася психіка і болісний роман з блондинкою. Ясно, що їх поїздка нормальною бути просто не може.

Звичайно, творці фільму на чолі з режисеркою Анн Фонтен (байопік про Коко Шанель) ніяк не могли припускати, що за лічені тижні до прем'єри у Франції почнеться хвиля ісламського терору і во ім'я Аллаха в країні почнеться різанина. На тлі такого сюжет Нічного патруля (в оригіналі, до речі, фільм називається, як і роман-першооснова - просто Поліція), скроєний за лекалами терпимості, лояльності та мультикультуралізму дуже вже різко контрастує з життям. І це не кажучи вже про його повну передбачуваність.

'За шкуру поліцейського': рецензія на фільм Нічний патруль

Втім, за подорожжю трьох копів і нелегала в тісному салоні поліцейського Рено спостерігати цікаво - навіть попри деяку неспішність. Фонтен спершу по черзі знайомить з кожним з героїв, переплітаючи три їх історії в одну, а надалі вміло і правильно розбивати основну сюжетну лінію флешбеками, які пояснюють і пояснюють мотивацію копів.

Єдине, що можна авторам фільму поставити деяку грубість, з якими вони малюють благородну і гуманістичну Віржіні з одного боку, і трохи дуболомних Еріка та Арістіда – з іншого. Втім, перегинів особливих немає - і по ходу дії навіть чоловіки виправляються і поводяться порядно. І фільм закінчується цілком доречним гіркувато-солодким хеппі-ендом.

В цілому, фільм вийшов цілком симпатичним / цікавим – він не перетискає з драматизмом, з проблемами толерантності та навіть радує дрібкою гумору.

читайте такожКоли старина не відвалюється - рецензія на бойовик Авангард з Джекі Чаном

Нічний патруль / Police

Режисер: Анн Фонтен (Коко де Шанель)

В ролях: Омар Сі (недоторкані, Поклик предків), Віржіні ефіру (Прикинься моїм хлопцем), Грегорі Ґадебуа (офіцер і шпигун), Пейман Моааді (Світ Дикого Заходу)

P.S. У заголовку процитована назва фільму За шкуру поліцейського (реж. Ален Делон, 1981)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти