StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Лінчуємо, сьогодні ми з тобою лінчуємо: рецензія на фільм Судна ніч назавжди

2 липня 2021, 19:00
В український прокат 1 липня нинішнього року вийшов новий фільм з вже легендарної американської франшизи трилерів / антиутопій - Судна ніч назавжди.
Лінчуємо, сьогодні ми з тобою лінчуємо: рецензія на фільм Судна ніч назавжди
Судна ніч назавжди / Universal Pictures

США, найближче і не особливо світле майбутнє. Формально Судна ніч скасована з Вашингтона, але за фактом народ, який раз на рік звик безкарно вбивати, гвалтувати і зраджувати, відмовлятися від старої звички не хоче. Тому в Техасі все як завжди. Більш того, угруповання мерзотників хоче, щоб Судна ніч не кінчалася зовсім і готова продовжувати масові вбивства. І в смертельній сутичці з свавільниками зійдуться зарозумілий власник ранчо (Джош Лукас) з глибоко вагітною дружиною (Кессіді Фріман), і рядовий ковбой Хуан-з-ранчо (Теноч Хуерта) з бойовою дружиною - бой-бабою, яка виросла під стрекотіння автоматів Мексиканських картелів Аделою (у виконанні Ани де ла Регера).

читайте такожПрощавай, логіка, привіт, фантастика - рецензія та огляд фільму Форсаж 9 з Він Дізелем

Голлівудський продюсер Джейсон Блум в останні років 8-10 може вважатися прикладом успіху і оборотістості. Саме він колись повірив у тому, що дикуватий стендап-комік Джордан Піл здатний знімати відмінні хоррори на актуальну в Штатах повістку ("Геть", "Ми"). І Блум отримав за це купу грошей і премій. Паралельно він повірив у талант новачка Джеймса ДеМонако і запустив успішну франшизу Судна ніч (в оригіналі просто - Чистка).

Всі фільми будувалися на досить простій ідеї - раптом старий-добрий американський самосуд (він же лінчування) узаконять. І саме завдяки йому вкотре лицемірно зацементується суспільство США. Ідея сподобалася глядачеві, чому б і була знята трилогія з приквелом. До четвертого фільму ДеМонако відійшов від режисури і залишився лише автором сценарію. І, варто визнати, вигадка його помітно зблідна. Так само як і зірок за типом Ітана Хоука і Ліни Хіді вже не заманити на зйомки.

Все це, мабуть, ДеМонако і намагався компенсувати прогресивністю ідей. На перший план вийшли благородні мексиканці, а білі діляться - на власників ранчо, які розкаялися і всіх інших - мерзенних расистів або в масках, або в паскудному макіяжі - як у третьорядних металістів. І які головних героїв хочуть пошматувати на національне техаське блюдо - барбекю.

Лінчуємо, сьогодні ми з тобою лінчуємо: рецензія на фільм Судна ніч назавжди

Новий режисер Еверардо Гоут все зняв досить впевнено (і не без кивків у бік американської бойової класики на кшталт "Нападу на 13-у ділянку"), але якимись цікава ідеями в плані екшну не відзначився зовсім. Тим не менш, фільм бадьоро котиться по призначеним йому рейках - з пострілами, вибухами, вбивствами і кров'ю (наскільки дозволяє підлітковий рейтинг). І точно здатний порадувати фанатів трилерів, антиутопій і адептів ідеї легалізації вогнепальної зброї.

читайте такожЇм з дитинства снилася висота: рецензія на фільм на висотах Нью-Йорка

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти