StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вже відлітає твій літак - рецензія на фільм Лінія горизонту

19 листопада 2020, 13:29оновлено 19 листопада 2020, 21:57
В український прокант вийшов трилер / фільм-катастрофа лінія горизонту
Лінія горизонту
Лінія горизонту / Кіноманія

Британка Сара (Еллісон Уїлльямс – Геть), колишня дауншифтерка, а зараз - лондонська менеджерка середньої ланки, повертається на спекотний острів Маврикій (де вона, власне, й займалася дауншифтингом) на весілля подруги. Там вона майже відразу натикається на колишнього коханого Джексона (Олександр Дреймон – Останнє Королівство), якого кинула заради кар'єри в Лондоні. Він теж запрошений на весілля. Волею сюжету колишні коханці опиняються на одному літаку типу "кукурузник", який і повинен доставити їх на весілля за півтори тисячі кілометрів на сусідній острів. Але старий пілот раптово помирає від інфаркту. І Сара з Джексоном (що називається – кльова пара) виявляються на висоті в кілька кілометрів, толком не вміючи керувати літаком.

Лінія горизонту - практично ідеальний приклад, внаслідок чого поки може викручуватися ледь жива через пандемію китайського коронавірусу кіноіндустрія. Фільм без зірок, особливо дорогих спецефектів (а ті, що є, однак, зроблені просто відмінно) і з простим / нехитрим сюжетом. Тим більше, що один з продюсерів - голлівудський іспанець Жауме Кольєтт-Серра, який прекрасно знає, як знімати трилери на природно-морську тематику (Мілина 2017-го з Блейк Лавлі).

Щоправда, режисерові Мікаелу Марсімейну (шведу, для якого Лінія горизонту стала голлівудським дебютом) все-таки часом не вистачає вміння поставити драматичні сцени між персонажами. Зате з чисто технічними-трюковими (на зразок тієї, де Сара героїчно на чесному слові й на одному крилі заливає призначений для весілля сильний самогон в паливний бак) він впорався чудово.

Лінія горизонту

Плюс з саспенсом у фільмі все відмінно - за смертельно небезпечним і практично приреченим польотом спостерігати дуже цікаво. І це не кажучи вже про те, що авторам фільму вдалося не перегнути палицю ані з романтичними шмарклями, ані з соціальним порядком денним (робити з Сари бой-жінку, а з Джексона – безпорадно-красиве одоробло вони не стали).

Ну, і, напевно, найважливіша чеснота фільму – дивовижно красива природа Маврикія та інших місць Індійського океану. Все знято максимально яскраво і зі смаком. А це в пандемію дуже важливо. Хоча б тому, що найближчим часом на красу океанської природи у людей помилуватися наживо навряд чи вийде. Так що екран кінотеатру їм у поміч.

читайте також"Месьє сержант, дві години до світанку": рецензія на фільм Нічний патруль

Нічний горизонт трейлер дивитися онлайн

Режисер: Мікаель Марсимейн

В ролях: Олександр Дреймон (серіали Американська історія жахів: Шабаш, Останнє Королівство), Еллісон Вільямс (Геть).

P.S. Заголовок - цитата з пісні Літак (автор тексту - Н. Дзеньків)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти