StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як швидко розморозити рибу без мікрохвильової печі: кухар розкрив дієві методи

5 вересня 2024, 17:48оновлено 9 вересня, 12:20
127
Як не можна розморожувати рибу - Євген Клопотенко розповів про безпечні методи розмороження різних видів риби.
Як швидко розморозити рибу без мікрохвильової печі: кухар розкрив дієві методи
Як не можна розморожувати рибу / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Як правильно розморозити рибу скумбрію, щоб не зіпсувати її вигляд та смак - досвідчений кухар розповів про тонкощі приготування риби. Нині існують різні технології, які дозволяють обережно зберігати рибу, що під час розморожування риба практично не відрізняється від живої.

Вам також стане корисним матеріал: Чому не можна розбивати яйце об край посуду - що кажуть досвідчені кухарі.

Євген Клопотенко розповів прості та дієві способи, як швидко та безпечно розморозити рибу за допомогою підручних предметів. Кухар також розповів,якщо ви купуєте заморожену рибу у магазині, то варто звертати увагу на її зовнішній вигляд. Риба не повинна мати ніяких пошкоджень, а вигляд повинна мати дуже схожий на свіжий варіант кольором. Якщо ви помітили, що риба візуально суха, тоді не варто її брати, адже вона вже довго лежить у магазині.

відео дня

Чи можна розморозити холодною водою скумбрію

Клопотенко розповів, що найбільш поширений метод розморожування риби - це перекласти її із морозилки до холодильника, адже там вона буде поступово буде розморожуватись. Ящо риба потрібна вам на наступний день, тоді метод із розморожуванням риби у холодильнику вам підійде.

Однак, якщо риба потрібна вам вже зараз, тоді варто обрати метод розморожування за допомогою холодної води. Клопотенко розповів, що швидкий спосіб для розморожування риби - дістати із морозилки рибу та відправити в каструлю із холодною водою. Якщо ваша риба у поліетиленовому пакеті, то не варто її звідти діставати, а так і відправити у воду. Але, якщо ви купили рибу на вагу, то покладіть її у зіп-пакет та максимально випустіть зайве повітря. Потім відправте у холодну воду.

Скільки розморожується риба у воді

На розмороження риби у холодній воді піде від 30 хвилин до півтори години часу. Все залежить від того, який розмір має шматок чи тушка риби. Для розморожування більшої риби, кухар радить міняти холодну воду кілька разів, адже вона швидко ставатиме тепліша.

Чи можна розморозити скумбрію у мікрохвильовій печі

Розморожування скумбрії у мікрохвильовій печі є досить безпечним, однак це матиме наслідки на смакових якостях риби. Щоб розморозити рибу у мікрохвильовці варто покласти її на тарілку та обрати режим розморожування. Однак, необхідно наглядати за рибою та періодично перевертати її.

Також не можна розморожувати рибу у теплій або гарячій воді. Якщо ви хочете мати смачну страву із риби, тоді це категорично заборонено робити. Висока температура - понад 40 градусів змусить рибний білок згортатися. Тож під час приготування м’ясо риби стане сухим, а потім буде розвалюватися на шматки.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти