StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому не можна розбивати яйце об край посуду - що кажуть досвідчені кухарі

3 вересня 2024, 16:39
2705
Ми розповімо, чому не можна розбивати яйце об край посуду і як правильно це робити.
Чому не можна розбивати яйце об край посуду
Чому не можна розбивати яйце об край посуду / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Багато хто з нас, готуючи сніданок або випічку, розбиває яйця об край посуду, не замислюючись про можливі наслідки. Однак такий підхід може призвести до небажаних наслідків, на які варто зважати.

Ми розповімо, чому не можна розбивати яйце об край посуду і як правильно це робити.

Чому не можна розбивати яйце об край посуду?

Забруднення поверхні: Коли ви розбиваєте яйце об край сковорідки або миски, частина білка може залишитися на посуді. Під час смаження білок прилипає до поверхні сковорідки, що ускладнює її чищення і може призвести до пошкодження покриття, особливо якщо у вас антипригарна сковорода.

відео дня

Ризик зараження: Сирі яйця можуть містити небезпечні бактерії, такі як сальмонела, які можуть викликати серйозні захворювання, наприклад, сальмонельоз, пише портал На пенсії.

Цікаві факти про яйця

Найпоширенішими у вживанні є курячі яйця. Хоча будь-які пташині яйця можуть бути вжиті в їжу людиною. Існує практика вживання яєць деяких рептилій (наприклад, черепах).

Незважаючи на харчову цінність яєць, їх споживання може завдати шкоди здоров'ю у зв'язку з можливістю зараження сальмонелою або алергією на яєчні білки.

Білі яйця однаково корисні, як і коричневі. Колір шкаралупи - це всього лише генетична ознака, він ніяк не впливає на поживну цінність, смак або свіжість.

Найкраще місце для яєць - холодильник. За температури нижче 6°C бактерії сальмонели не розмножуються.

Яйця зберігаються довше, якщо покласти їх гострим кінцем донизу. Річ у тім, що на тупому кінці є повітряна бульбашка, в якій можуть бути бактерії, тож є ймовірність, що під час перевертання вони потраплять у яйце.

Яйця не можна зберігати з продуктами, що сильно пахнуть. Завдяки пористій шкаралупі вони легко вбирають сторонні аромати.

Холестерин, що міститься в яйцях, не є небезпечним. Лецитин, що міститься в рясній кількості в яєчному жовтку, допомагає підтримувати рівень холестерину в нормі, запобігаючи розвитку серцево-судинних захворювань.

Розбиваючи яйце об край посуду, ви створюєте бризки, які можуть розлетітися і потрапити на робочу поверхню, кухонні інструменти або на інші продукти. Це збільшує ризик поширення бактерій і забруднення їжі.

Шматочки шкаралупи у страві: Розбиваючи яйце об край посуду, ви з більшою вірогідністю можете випадково потрапити у страву дрібні шматочки шкаралупи. Це не тільки неприємно, а й небезпечно, якщо не помітити їх вчасно.

Який спосіб розбивання яєць найкращий?

Досвідчені кухарі рекомендують розбивати яйця одне об одне або об рівну поверхню, наприклад, стільницю. Це допомагає уникнути бризок і мінімізувати ймовірність потрапляння шматочків шкаралупи у страву. Ось кілька кроків:

Розбивайте яйця одне об одне: Цей спосіб дає змогу акуратно розбити шкаралупу, зберігаючи контроль над яйцем і запобігаючи бризкам.

Використовуйте рівну поверхню: Легкий удар по рівній поверхні також допомагає рівномірно розколоти шкаралупу, знижуючи ризик її потрапляння у страву.

Важливо! Не забувайте мити яйця перед розбиттям. Незалежно від обраного методу, перед розбиттям яйця їх слід ретельно помити під проточною водою. Це допоможе видалити забруднення з поверхні шкаралупи, знижуючи ризик потрапляння бактерій у страву.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти