StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Ви поливали вазони неправильно: трюк з льодом, який не дозволить рослинам гнити

15 листопада 2023, 04:30
443
Надмірний полив рослин може пошкодити їхнє коріння, але ви можете легко вирішити цю проблему за допомогою кубиків льоду.
Ви поливали вазони неправильно: трюк з льодом, який не дозволить рослинам гнити
Як правильно поливати рослини - лайфхак з льодом не дасть корінню "гнити" / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com

Ми всі знаємо, що одним з перших кроків у догляді за рослиною є забезпечення її достатньою кількістю води, щоб вона могла залишатися здоровою якомога довше. Але чи знаєте ви, що однією з найпоширеніших помилок власників рослин є надмірний полив? Так, у догляді за рослинами існує таке поняття, як надлишок води, і він може мати руйнівні наслідки, пише Mirror.

Надмірний полив може призвести до виникнення так званої кореневої гнилі, яка в буквальному сенсі слова призводить до того, що стебло вашої рослини починає розкладатися. Ця хвороба характерна як для кімнатних, так і для вуличних рослин, але найчастіше зустрічається у кімнатних, оскільки надлишок води часто нікуди не стікає, і рослина залишається в рідині.

На щастя, фахівці з садівництва розробили простий спосіб, за допомогою якого ви можете забезпечити своїм рослинам необхідну кількість води, не турбуючись про те, що ви їх перелиєте - просто використовувувати кубики льоду.

відео дня

За словами фахівців компанії Ice Co, додавання кількох кубиків льоду до ґрунту ваших кімнатних рослин може бути достатньо для забезпечення достатнього зволоження, оскільки вони повільно тануть протягом дня.

Більше того, використання кубиків льоду може заощадити ваш час, оскільки вам не потрібно буде стояти і поливати рослини. Ви також позбавите себе головного болю від протікання лійок і, можливо, навіть заощадите на рахунках за воду, оскільки вам не доведеться викидати рідину, що залишилася в лійці після того, як ви полили всі свої рослини.

Експерти з Our Houseplants кажуть: "Цей трюк з кубиками льоду може допомогти вам заощадити на оплаті рахунків:

"Трюк з кубиками льоду - це просте рішення, яке забезпечує безпечний спосіб запобігти надмірному поливу, не даючи надлишку води збиратися навколо коренів. Це допомагає запобігти загниванню коренів і зберегти ваші рослини здоровими та щасливими".

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти