StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Топ-5 продуктів, які категорично не можна підігрівати в мікрохвильовці

24 листопада 2021, 16:56
Це може зіпсувати їжу і бути небезпечним для здоров'я.
мікрохвильова піч
Що не можна розігрівати в мікрохвильовці / ua.depositphotos.com

Мікрохвильова піч - незамінний помічник на кухні для багатьох. Її користь очевидна і швидкий розігрів продуктів допоможе заощадити час. Однак є продукти, які ні в якому разі не можна розігрівати тепловими хвилями – від цього вони стають небезпечними і можуть спровокувати серйозні захворювання.

Про те, які продукти харчування допоможуть наситити організм вітамінами і корисними речовинами в зимовий час, читайте в нашому матеріалі: Продукти, які корисно і потрібно їсти восени і взимку: Нутриціолог склала список.

Далеко не кожен продукт підходить для розігрівання в мікрохвильовці, вплив хвиль може просто зіпсувати його і навіть завдати шкоди організму. Главред розібрався, які продукти варто тримати подалі від мікрохвильової печі.

відео дня

Варені яйця

Не варто класти яйця в піч. При нагріванні, всередині шкаралупи утворюється парниковий ефект, немов в скороварці. Це може призвести до того, що яйце просто вибухне і замість того, щоб заощадити час, ви витратите його на прибирання. Однак інші страви з яєць розігрівати можна, попередньо порізавши на дрібні шматочки.

Ковбаса, сосиски

Перероблені м'ясні продукти не варто розігрівати впливом теплових хвиль. Консерванти, які дозволяють їм довше зберігатися, при такому способі нагрівання окислюються і виділяють небезпечні для здоров'я токсичні речовини.

Кисломолочні продукти

Кефір, сир, ряжанка, йогурт стануть непридатними для вживання в їжу після розігрівання в мікрохвильовці. У них містяться корисні лактобактерії і пробіотики, які просто загинуть під впливом високої температури. Продукт згорнеться і втратить свої цінні властивості.

читайте такожСписок довгожителів: 6 груп продуктів, без яких життя буде коротше

Мед

Натуральний мед піддається природному процесу кристалізації і господині, щоб зробити його рідким і більш зручним для використання підігрівають продукт в мікрохвильовій печі. Цього робити не варто, продукт під впливом такого методу нагрівання втрачає цінні речовини. Кращий спосіб розтопити мед - водяна баня при 40-50 градусах.

Перець чилі

Не варто підігрівати в мікрохвильовці і перець чилі. Всі речовини, які надають овочу його пекучу гостроту, при нагріванні вивільняються назовні. У підсумку це буде за принципом нарізки цибулі: якщо речовини потраплять на слизові оболонки, ви будете плакати і відчувати подразнення в горлі.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти