StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як правильно зберігати мед, щоб він зберіг свою користь - дієві способи

31 січня 2022, 19:33
Чи можна зберігати мед в холодильнику і як визначити його натуральність - розповість Главред.
Як зберігати мед вдома
Як зберігати мед / ua.depositphotos.com/

Мед - це цінний продукт, який не тільки широко застосовується в кулінарії, але і стає універсальним засобом, який допомагає боротися, як і з сезонною застудою і кашлем, так і з передчасними зморшками. Він зберігає свої корисні властивості тривалий час, однак неправильне зберігання може позначитися на його смакових якостях.

Про те, коли мед може з помічника перетворитися в небезпечний засіб, читайте в нашому матеріалі: Перетворюється на отруту: фахівець розповіла про підступну небезпеку меду.

Як зберігати мед вдома

Прохолодна кімнатна температура від 6 до 25 градусів – ідеальні умови для зберігання меду. Ємності з медом необхідно поставити в сухе прохолодне місце, далеко від сонячних променів. Банки повинні бути щільно закритими. Волога здатна швидко зіпсувати продукт. Тримайте мед подалі від плити і духовки.

В якому посуді зберігати мед - наступне питання. Обирайте скляну банку з щільно закривається кришкою. Також можна використовувати посуд з глини або дерев'яні барила. Допустимо зберігання великої кількості продукту в тарі з нержавійки. Металевий і пластиковий посуд не підходять, тому що викликають процеси окислення в результаті яких виділяються шкідливі речовини.

Чи можна зберігати мед в холодильнику

Холодне і вологе середовище – не найкращі умови для зберігання меду. У холодильнику мед швидше кристалізується. До того ж, він втрачає частину своїх корисних властивостей і цінних вітамінів. Зберігання при кімнатній температурі зберігає користь продукту протягом року.

читайте такожДля кого небезпечний мед: експерти дали відповідь

Як зберігати мед, щоб не зацукрувався

Бджолярі стверджують, що кристалізація меду, якщо він натуральний – це процес неминучий. Залежно від сорту цей процес може займати до чотирьох місяців. Ненадовго відстрочити процеси зацукровування допоможуть правильні умови зберігання.

Як перевірити мед на натуральність

  • Візьміть ватяну паличку, умочіть її в мед і підпаліть. Продукт високої якості загориться, ненатуральний буде тліти, а то і зовсім не буде горіти.
  • Додайте в чай одну ложку меду і перемішайте. Через годину перевірте чашку - в ній не повинно бути ніякого осаду. Натуральний якісний мед розчиняється повністю. Поява осаду може говорити про порушення зберігання або неякісне приготування.
  • Перевірити натуральність меду можна і за допомогою йоду. Для цього потрібно розвести невелику порцію меду у воді і додати туди краплю йоду. Якщо рідина посиніє - мед неякісний.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти