StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Скандинавський трюк із ковдрою, після якого сон стане як у немовляти

3 лютого 2024, 12:04оновлено 4 лютого, 21:29
Час від часу провітрюйте ковдру і подушки, щоб видалити всі мікроорганізми.
Скандинавський трюк із ковдрою, після якого сон стане як у немовляти
Як швидко нормалізувати сон / Колаж Главред, фото flickr (Kelsey, angelune des lauriers)

На хороший сон впливає безліч чинників: від температури в кімнаті до того, наскільки напруженим ви почуваєтесь перед сном, і навіть від того, що ви їли і як близько до часу сну було ваше останнє приймання їжі. Але чи знаєте ви, що ваша ковдра також може впливати на ваш сон? Якщо ви спите з кимось в одному ліжку, то напевно знаєте, як дратує, коли посеред ночі він краде у вас ковдру і змушує тремтіти від холоду.

Популярний у скандинавських країнах трюк із ковдрою може забезпечити вам міцніший сон, ніж будь-коли раніше, а також не дасть змоги вашому партнеру забирати її, пише Mirror.

Що потрібно для міцного сну

Спільне використання однієї ковдри також може стати проблемою, якщо вашому партнеру набагато спекотніше або холодніше, ніж вам, тому що вам може бути занадто тепло або занадто холодно, коли ви обидва перебуваєте під однією ковдрою. Однак є спосіб запобігти цьому, і він уже популярний у скандинавських країнах.

відео дня

На думку експертів зі сну з Happy Beds, найпростіший спосіб вирішити цю проблему - просто спати під окремими ковдрами. Це означає, що на вашому ліжку замість однієї двоспальної ковдри має бути дві односпальні, щоб ви і ваш партнер могли насолоджуватися комфортним сном без перешкод з боку один одного.

"Скандинави часто обирають дві окремі ковдри - по одній на кожну людину - для ефективного регулювання температури та запобігання необхідності часто перевертатися. Дослідження показали, що цей метод дає змогу парам проводити більше часу в глибокому сні завдяки меншій кількості пробуджень посеред ночі, - кажуть експерти.

Ще одна порада від експертів - намагайтеся щотижня провітрювати свою ковдру зовні, щоб видалити змертвілі клітини шкіри, пилових кліщів та інше. Так само слід чинити і з подушками, хоча в умовах непередбачуваної погоди намагатися робити це щотижня може бути важко, тому краще просто робити це якомога частіше.

"З огляду на те, що в підковдрах можуть скупчуватися тисячі відмерлих клітин шкіри, пилових кліщів і біологічних рідин, важливо регулярно чистити підковдру, проте чимало скандинавів присягають, що роблять ще один крок уперед і провітрюють підковдри, простирадла й навіть лежанки домашніх тварин на свіжому повітрі щонайменше п'ять годин щотижня", - поділилися експерти.

Холодне, сухе повітря ефективно видаляє вологу, запобігаючи накопиченню цих мікробів. Крім того, сонячне світло має природні антибактеріальні властивості і може допомогти видалити плями. Подумайте про те, щоб виконувати це завдання щотижня в рамках прибирання, щоб підтримувати свіжість і гігієнічність спального місця.

А перед тим як лягти в ліжко, спробуйте залишити вікно в спальні відкритим на 15 хвилин, щоб до кімнати надходило прохолодне повітря. Вважається, що це допоможе регулювати температуру тіла і перевести вас у стан спокою.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти