StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Потрібно зробити лише одну дію: як зберегти помідори свіжими в рази довше

20 липня 2024, 02:03
414
Зберігання продуктів має велике значення для збереження їх поживної цінності. Експерт поділилась порадами про те, як зберегти продукти свіжими довше.
Потрібно зробити лише одну дію: як зберегти помідори свіжими в рази довше
Як зберігати продукти влітку - як збільшити термін зберігання помідорів / Колаж Главред, фото: УНІАН

Намагання харчуватися здоровіше означає, що ваш щотижневий або щомісячний продуктовий магазин складається з купівлі великої кількості фруктів та овочів. Але, незважаючи на їхню важливість для нашого раціону, саме ці продукти ми дуже часто бачимо на дні холодильника зів'ялими та коричневими.

Може здатися, що ви витрачаєте багато грошей на фрукти, а вони зникають за кілька днів, ще до того, як ви встигнете їх з'їсти.

Однак є кілька хитрих прийомів зберігання, про які мало хто з нас знає, і які допоможуть подовжити термін придатності фруктів.

відео дня

Експерт з продуктів харчування та смаку Метт Вебстер з Seasoned Pioneers поділився п'ятьма несподіваними хитрощами, які допоможуть зберегти ваші фрукти свіжими на довше, повідомляє Mirror.

Банани

Банани, як правило, стають кашоподібними і знебарвлюються вже через кілька днів після покупки. Це означає, що ви повинні або приготувати банановий хліб, або з'їсти їх дуже швидко, щоб уникнути марнування продуктів. Всупереч поширеній думці, зберігати банани в холодильнику - найкращий спосіб зберегти їх свіжими.

Хоча шкірка може стати коричневою, банан всередині залишиться свіжим до двох тижнів. Ви навіть можете запобігти сильному банановому запаху, який розноситься по всьому холодильнику, поклавши банани в коричневий паперовий пакет і зав'язавши його зверху.

Полуниця

Полуниця - один з найгірших фруктів для короткого терміну зберігання. Багато хто з нас щотижня купує їх у продуктовому магазині, а коли приходить час їсти, половина з них виявляється кашоподібною і вкритою пліснявою.

Це відбувається тому, що ягоди мають тонку шкірку і повні вологи, що робить їх дуже вразливими до плісняви. На щастя, є звичайна кухонна спеція, яка може вирішити ваші проблеми з ягодами - палички кориці.

Чи знали ви, що хімічні речовини, які містяться в кориці, допомагають боротися з гниттям фруктів? Ви можете зупинити псування продуктів, поклавши кілька паличок кориці в лоток з полуницею, щоб значно подовжити термін її зберігання.

Також можна використовувати палички кориці, з якими ви вже готували - це також чудовий спосіб зменшити кількість харчових відходів, просто переконайтеся, що ви висушили їх перед повторним використанням. Використовуючи палички кориці, а не мелену корицю, у вас не залишиться стійкого аромату кориці, а лише ідеально свіжі ягоди!

Авокадо

Авокадо містить багато корисних властивостей, і хоча його покупка може бути дорогою, ви можете заощадити гроші, зберігаючи його трохи довше - особливо після того, як розріжете його навпіл.

Після розрізання вони стають коричневими протягом декількох годин. Щоб запобігти цьому, ви можете використати інший овоч, щоб запобігти їхньому побурінню.

Ви можете покласти розрізаний навпіл авокадо в герметичний посуд з подрібненою цибулею, і ваш авокадо залишиться свіжим і зеленим набагато довше.

Помідори

Може здатися очевидним, що помідори потрібно зберігати в холодильнику разом з іншими фруктами та овочами, але це може зіпсувати їхній смак і текстуру.

Насправді помідори потрібно зберігати при кімнатній температурі. Ключ до збереження свіжості помідорів полягає в тому, щоб не допустити випаровування вологи з плодів, тому рекомендується класти помідори на тарілку догори стеблом, щоб зменшити доступ повітря і випаровування.

Яблука

Хоча яблука зазвичай зберігаються довго, після нарізки вони можуть швидко стати коричневими. Щоб цього не сталося, ви можете замочити їх у солоній воді.

Сіль - це консервант, і додавання дрібки солі у воду для замочування допоможе зберегти свіжий вигляд скибочок яблук. Розчиніть чверть чайної ложки солі в чашці води. Додайте скибочки яблук, залиште їх на одну-три хвилини (будьте обережні, не залишайте їх занадто довго, інакше вони вберуть солоний смак), а потім відкиньте на друшляк. Промийте скибочки свіжою водою.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти