StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Ковзанка під ногами перехожого: що потрібно зробити, щоб взуття не ковзало по льоду

15 листопада 2022, 13:03оновлено 15 листопада 2022, 13:37
Слизькі підошви - проблема, яка під час холодів часто призводить до важких травм. Главред відповідає на питання "що зробити зі слизькою підошвою?".
Взуття, сніг
Що потрібно зробити, щоб взуття не ковзала по льоду / Flickr / Adam Lister / Nick Amoscato /

Що зробити, щоб взуття не ковзало по льоду

Неслизьку підошву своїми руками можна зробити такими способами:

1. За допомогою лейкопластиру. Термін дії - дві-три доби. Потрібно трохи тканинного лейкопластиру. Потім - відрізати кілька шматочків довжиною по три-чотири сантиметри (в залежності від того, який розмір ноги). Потім їх потрібно приклеювати в форматі "хрест-навхрест" на суху і чисту підошву. Такий спосіб прекрасно підходить для сухої морозної зими, під час сльотавої зими він відпаде моментально. Тому бажано в такому випадку носити з собою запасні пластирі. І бути готовим в будь-який момент його замінити.

2. За допомогою повсті. Термін дії - 1-2 тижні.

відео дня

Для початку вам потрібно роздобути шматочки повсті (наприклад, взяти за основу старі валянки) і клей (підійде і суперклей, і стандартний ПВА). Нанесіть клей на чисту і суху підошву зимового взуття, і відразу акуратно по всьому цьому периметру приклеюйте шматочки повсті і чекайте повного висихання. Але і цей спосіб підходить тільки для сухої зими. У інші періоди повсть також швидко відклеїться - як лейкопластир.

3. За допомогою клею. Термін дії - 1-2 тижні.

Береться суперклей або ПВА. З його допомогою наносите візерунок на суху і чисту підошву пари. Але обов'язково дочекайтеся повного висихання "захисного малюнка". І можна його сміливо тестувати на ожеледі. Ну і пам'ятайте ‒ для закріплення антиковзаючого ефекту бажано відразу покривати свіжий клей звичайним піском.

Як зробити підошву взуття неслизькою

Взуття, сніг

Але, крім домашніх способів зробити підошву неслизькою, є ще й способи, скажімо так, професійні – які вам допоможуть використовувати фахівці-шевці.

  • 1.Поглибити протектор. Сама нековзна підошва завжди оснащена глибоким протектором. Якщо на вашому взутті він не сильно поглиблений, то взуттєвому майстру по силах виправити цей момент. Зверніть увагу, що цей метод підійде тільки для моделей з товстою підошвою, тонка – пошкодиться або лопне.
  • 2. Залізні набійки. Ці деталі в підборах дозволять вам міцно зафіксуватися на будь слизькій поверхні. Правда, дзвінкий стукіт при ходьбі може дратувати. Але, якщо стійкість на льоду для вас найважливіше, то цей метод допоможе.
  • 3.Металеві гвоздики і шурупи. Діє аналогічно набійкам. Але тут металеві деталі кріпляться по всій площі підошви. Вона повинна бути товстою і щільною, а монтувати гвоздики і шурупи повинен професіонал-швець.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти