StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як захистити взуття від промокання: 3 ефективні способи, про які мало хто здогадується

28 жовтня 2022, 12:57
У дощову погоду гостро постає питання, як захистити черевики від води. Краще обробити їх наперед водовідштовхувальними засобами, які можна зробити самостійно.
Обувь, осень, дождь
Як захистити взуття від промокання/ ua.depositphotos.com

У дощові осінні дні особливо актуальним є питання, як захистити взуття від промокання. Не зменшується актуальність цієї проблеми і в інші пори роки. Навіть взимку у тепліші дні, коли сніг під ногами нагадує швидше якусь "льодову кашу", дійти до місця призначення з сухими ногами часто буває непростим завданням.

Звичайно, ми намагаємося бути максимально обережними та оминати усі калюжі. Проте повністю уникнути вологи у дощовий день буває практично неможливо.

Тому краще завчасно запобігти потраплянню вологи у ваше взуття. Щоб захистити черевики від води, можна зробити водовідштовхувальне просочення для взуття своїми руками. Главред зібрав кілька способів, як самостійно зробити такий засіб.

1. Вазелін

Для захисту взуття від промокання можна обробити його поверхню медичним вазеліном. Це один із найпростіших і в той же час найдієвіших способів. Після такої обробки взуття можна одягати одразу.

2. Віск або парафін

Потрібно розтопити невелику кількість воску чи парафіну та обробити речовиною взуття. Але стежте, щоб розтоплена речовина не була дуже гарячою – хай трішки прохолоне. Шви обробляємо також. Після нанесення потрібно висушити поверхню взуття феном.

3. Касторова і лляна олія, парафін

Потрібно змішати по одній чайній ложці касторової та лляної олії. Далі до цієї суміші додаємо одну чайну ложку парафіну, натертого на тертці. Усе перемішуємо, а потім розтоплюємо на водяній бані. Коли суміш трішки прохолоне, наносимо її на поверхню взуття. Такий спосіб добре підходить для шкіряних виробів.

Варто врахувати те, що ця суміш повністю висохне за 7-8 годин. Тому краще проводити таку процедуру на ніч, і вже вранці ваше взуття буде готове до будь-яких випробувань водою.

Загальні правила для застосування народних засобів

Перед застосуванням того чи іншого способу потрібно перевірити його дію на матеріал на невеликій ділянці, краще у ділянці шва. Нанесіть туди трішки речовини і зачекайте пів години. Якщо за цей час матеріал не змінить кольору і структури, значить засіб можна застосовувати на всьому взутті.

Крім народних засобів, можна також придбати різні види водовідштовхувальних спреїв у магазинах. Їх можна підібрати для різного взуття. Один з їхніх плюсів у тому, що вони дуже швидко вбираються і не потребують довгого очікування.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти