StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як вибрати махровий рушник: 8 основних параметрів, щоб знайти ідеальний варіант

19 січня 2024, 21:51оновлено 6 лютого, 16:17
284
Щоб вибрати найкращий махровий рушник, варто під час купівлі звернути увагу на низку основних параметрів.
Махровые полотенца
Як вибрати махровий рушник/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Рушник – це та річ, без якої не може обійтися жоден із нас. Такі атрибути чистоти і гігієни можна зустріти і у ванній, і на кухні, і в інших кімнатах. Кожен з них перебуває на своєму місці й кожен має своє призначення, і ми точно не могли б обійтися без таких помічників вдома.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Як сказати українською "ни в коем случае": мовознавець здивував відповіддю

Але обрати найкращий рушник – непросте завдання. Давайте розберемося, як вибрати махровий рушник по щільності та інших параметрах, щоб він прослужив довго і приніс багато користі.

відео дня

Отже, як вибрати рушник, щоб він був ідеальним. Під час купівлі потрібно звертати увагу на 8 основних параметрів.

1. Довжина ворсу

В ідеалі він повинен бути близько 5 міліметрів. Якщо ворс буде дуже довгим, то рушник після прання або після використання буде дуже довго сохнути. Натомість рушники із занадто коротким ворсом погано вбиратимуть вологу і будуть жорсткими на дотик.

2. Чи не осипається ворс

Перед тим, як купити рушник, варто перевірити, чи не осипається з нього ворс. Спробуйте стиснути виріб в руці й зверніть увагу, чи не вилетіли з нього маленькі ворсинки. Якщо вилетіли, то рушник, ймовірно, виготовлений з неякісного матеріалу, й він довго не прослужить.

3. Матеріал

Варто звернути увагу на те, з якого матеріалу виготовлений виріб. На натуральному виробі повинно бути зазначено в етикетці "100 бавовна" (100% cotton).

4. Щільність

Чим щільніший рушник, тим він кращий і довше прослужить. Але важко визначити щільність на око. Для того, щоб зрозуміти, який із кількох рушників щільніший, беріть їх по черзі по одному в кожну руку й приблизно визначайте, який важчий. Чим важчий рушник від інших, які мають такий самий розмір, тим щільніший він.

5. М’якість

М’якість рушника може свідчити як про якість матеріалу, так і про те, чи додавали туди синтетичні матеріали.

6. Чи "просвічується" рушник

Варто подивитися крізь рушник на світло. Якщо він не просвічується, то виріб якісний і довго прослужить, якщо просвічується – то прослужить він не так довго, як хотілося б.

7. Варто перевірити шви

Якщо шви неякісні чи ненадійні, то такий виріб навіть після першого прання може вже не мати такого вигляду, як до прання.

8. Чи не "линяє" фарба

Якісний рушник не повинен "линяти" під час прання. Перед купівлею можете пройтися по виробу вологою серветкою, щоб переконатися, наскільки якісно пофарбований рушник. Якщо фарбування не якісне, то на вологій серветці залишаться сліди.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти