StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як зробити кімнату взимку теплішою: сантехнік розповів про простий спосіб

21 листопада 2023, 22:20
6468
Експерти діляться кількома простими способами, як максимізувати тепло від ваших радіаторів і як уникнути тепловтрат.
Як зробити кімнату взимку теплішою: сантехнік розповів про простий спосіб
Сантехнік розповів, як зробити кімнату теплішою / Колаж Главред, фото: УНІАН

З настанням холодів українці почнуть відчувати, як холодніше стає по всій країні. Однак багато людей задаються питанням, коли найкраще вмикати опалення. Для тих, хто турбується про вартість рахунків за електроенергію, що стрімко зростають, один сантехнік поділився зручним прийомом, який допоможе вам отримати максимальну кількість тепла з радіаторів.

Не секрет, що в холодні місяці ми витрачаємо більше коштів на оплату рахунків, тож буде правильно, якщо ми будемо використовувати їх максимально ефективно, і експерти My Plumber поділилися кількома порадами, пише Mirror.

Найпростіший спосіб забезпечити отримання максимальної кількості тепла від радіатора - розмістити над ним поличку. "Встановлення полиці над радіатором не лише гарно виглядає, але й допомагає спрямувати тепло від радіатора в кімнату. Цей прийом особливо корисний, якщо у вас є радіатори, розташовані безпосередньо під вікном", - розповідають експерти.

відео дня

Ще один простий спосіб отримати максимальну користь від увімкненого радіатора - це розмістити позаду нього олов'яну фольгу, яка допоможе "запобігти непотрібним втратам тепла", і експерти радять: "Зверніть особливу увагу на ті радіатори, які встановлені на зовнішніх стінах. Відбивна фольга відбиває тепло назад у приміщення, а не дозволяє йому виходити через стіну".

Хоча це може здатися очевидним, але ще один надійний спосіб переконатися, що ви отримуєте максимум тепла - це переконатися, що немає перешкод на шляху до радіатора. Експерти закликають: "Намагайтеся не ставити меблі безпосередньо перед радіаторами, інакше ви обмежите розподіл тепла в кімнаті. Замість цього, розмістіть диван та інші меблі в місцях, де радіатори будуть вільними і працюватимуть якнайкраще". Окрім меблів, штори також можуть перешкоджати надходженню тепла, особливо якщо вони закривають радіатор.

Також добре тримати штори відкритими протягом дня, особливо якщо це сонячний день. Ультрафіолетові промені сонця "проходять крізь шибку і перетворюються на променисте тепло, коли потрапляють у кімнату", і, в свою чергу, можуть допомогти нагріти приміщення.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти