StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чоловік розкрив хитрощі, як швидко нагріти батареї в будинку

20 листопада 2023, 11:06
86763
Професійний сантехнік поділився своїми зимовими лайфхаками, щоб ваші радіатори нагрівалися швидше.
Чоловік розкрив хитрощі, як швидко нагріти батареї в будинку
Як швидко нагріти радіатори / колаж: Главред, фото: pexels.com

Професійний сантехнік поділився чотирма мудрими лайфхаками про те, як нагріти радіатори, щоб вони добре і швидко нагрівались. Найприємніше те, що вам не потрібно мати жодних спеціальних знань, щоб наслідувати його приклад.

Стало відомо, чому батареї в будинку можуть бути ледь теплими, навіть якщо ви включили опалення на максимум. Сантехнік пояснив, що системи водяного опалення забезпечують циркуляцію гарячої води по трубах і радіаторах. Є багато способів зробити радіатори гарячішими та нагріватися швидше. Для цього не варто поспішати купувати новий котел, а просто дотримуватись певних порад, передає видання Mirror.

  • Не потрібно класти на батареї різні предмети, які можуть вплинути на ефективність опалення в домі. Відомо, що гаряче повітря піднімається вгору шляхом природної конвекції. Тож, будь-які предмети які ви розмістили на або під ними, заважатимуть процесу опалення.
  • Варто слідкувати за станом пилу, адже товстий шар пилу може забивати лопатки радіатора. Це засмічення знижує ефективність, тому важливо переконатися, що ви видаляєте будь-який пил.
  • Сантехнік рекомендує балансувати радіатори, щоб переконатися, що всі батареї нагріваються з однаковою швидкістю. Варто знати, що холодні плями на окремих радіаторах можуть свідчити про те, що в системі застрягло повітря і потрібно їх видалити.
  • Спеціаліст пропонує встановити невеликі вентилятори для батареї. Їх можна розмістити зверху або знизу радіатора, допомагаючи швидко нагріти кімнату.

Більше цікавих новин:

відео дня
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти