StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Де краще садити баклажани, щоб мати величезний урожай

6 квітня 2024, 16:41оновлено 7 квітня, 16:24
Як поливати баклажани після висадки в ґрунт та коли буде перший урожай - дізнайтесь цікаві поради у матеріалі Главреду.
Де краще садити баклажани, щоб мати величезний урожай
Коли садити баклажани / колаж: Главред, фото: pexels, скріншот: відео

Коли найкраще садити баклажани, щоб вони дали хороший урожай - Главред зібрав корисні факти та поради для догляду за баклажанами. Фахівці в аграрній сфері радять, що насіння баклажанів потрібно садити на розсаду в період із кінця лютого до середини березня. Щоб дізнатись найкращий термін та вирахувати всі переваги, варто ознайомитись із матеріалом.

Ознайомтесь із матеріалом, який може бути цікавий для вас: Хитрий секрет багатого врожаю: коли садити помідори у відкритий ґрунт.

Що не люблять баклажани: що не можна садити поруч

Фахівці наголошують, що баклажани ні в якому разі не можна висаджувати поруч із помідорами. Вони здатні до атаки таких самих шкідників, від яких страждають і баклажани. Також не варто садити баклажани поруч із кущами картоплі, адже колорадський жук може понищити рослини та урожай. Однак, якщо ви хочете посадити поруч із баклажанами болгарський перець, тоді краще дотримуватись відстані 80-90 см між грядками.

Що добре росте поряд із баклажанами

Якщо ви правильно висадите баклажани із потрібними рослинами-компаньйонами, таким чином ви зможете збільшити урожайність та уникнути шкідливих комах на ваших рослинах.

  • Відомий факт, що чорнобривці можуть допомогти відлякати багато шкідливих комах, які можуть нашкодити баклажанам. Цвіт чорнобривців також приваблює корисних комах, які можуть знищити попелицю.
  • Кущова квасоля може стати чудовим захисним бар'єром для баклажанів та вберегти рослини від колорадського жука.
  • Кріп - це чудова рослина, яка допоможе у боротьбі із шкідниками та має безліч переваг для самих баклажанів. Цвіт кропу дуже стійкий до паразитичних ос та інших комах.
  • Мало хто знає, але шпинат не лише швидко дозріває, а й приносить користь своїм сусідам. Якщо ви посадите поруч із баклажанами шпинат, то матимете спокій та гарний вигляд на городі. Також це чудова ідея, адже поки баклажан дозріє, ви зможете мати два врожаї шпинату.
  • М’ята чудово відлякує різних бліх, попелиць та інші шкідливі комахи. До речі, цвіт м'яти приваблює комах-запилювачів. Баклажани будуть під захистом, якщо поруч буде м'ята.

У якому місяці треба садити баклажани

Перед тим, як висадити розсаду у теплицю або ґрунт варто почекати 60 днів. Також краще до цього терміну додати ще десять днів, щоб насіння гарно проросло. Якщо ви плануєте висадити баклажани у теплицю на город, то варто зробити це до 10 травня.

Щоб розсада баклажанів адаптувалась до ґрунту варто поступово зменшувати частоту поливу. Якщо на вулиці вже погода тепліше + 15°C, тоді можна виносити розсаду на вулицю на кілька годин, щоб загартувати її.

Дивіться відео про те, як правильно садити баклажани:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти