StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Навіть найстійкіший розтане за 20 хвилин: чим вивести застарілий жир

11 вересня 2024, 16:25
1384
Багаторічний жир особливо важко прибрати, оскільки він з часом твердне і в'їдається в поверхню.
Що роз'їдає старий жир
Що роз'їдає старий жир / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Жирні плями на кухні - це справжній головний біль для багатьох господинь. Згодом вони тверднуть, прилипають до поверхонь і перетворюються на наліт, який складно видалити. Якщо ви шукаєте відповідь на запитання, як відмити багаторічний жир, то варто звернути увагу на кілька перевірених способів, які допоможуть впоратися з цією проблемою.

Що сильно роз'їдає жир?

Багаторічний жир особливо важко прибрати, оскільки він з часом твердне і в'їдається в поверхню, пише УНІАН. Але є кілька ефективних засобів, які допоможуть впоратися навіть із такими стійкими забрудненнями:

Харчова сода та оцет. Ці компоненти створюють реакцію, яка відмінно справляється з жирними плямами. Насипте соду на забруднення, додайте оцет і залиште на 10-15 хвилин. Потім потріть жорсткою губкою і змийте водою.

відео дня

Гаряча вода з мийним засобом. Якщо жир давно прилип до посуду або поверхні, занурте забруднені предмети в гарячу воду з додаванням мийного засобу або рідкого мила. Висока температура води допоможе розм'якшити жир, а мийний засіб прискорить процес його видалення.

Універсальний засіб для чищення
Універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

Спеціальні засоби для чищення. Для боротьби із застарілим жиром можна використовувати спеціальні порошки або спреї. Нанесіть засіб на забруднену поверхню, залиште на 10-15 хвилин, після чого ретельно протріть і промийте.

Чому з'являються жирні плями на кухні?

Ці забруднення утворюються через найдрібніші крапельки жиру, які під час приготування їжі розбризкуються по приміщенню кухні. Ці крапельки здатні полетіти на пристойні відстані - жирний наліт ви можете виявити, наприклад, і на стіні, протилежній від плити.

Чим вивести застарілий жир?

Застарілий жир, який міцно в'ївся в поверхню, вимагає більш інтенсивного підходу. Одним із найефективніших рішень може стати застосування сильних лужних засобів або використання пасти з соди і лимонної кислоти. Для цього змішайте соду з лимонною кислотою і невеликою кількістю води, нанесіть на забруднення, залиште на кілька хвилин, потім ретельно протріть губкою. Лимонна кислота допоможе розчинити жир, а сода - прибрати його залишки.

Якщо жирні плями довго залишаються на поверхні, вони стають міцними і твердими. Тому важливо регулярно чистити кухонні поверхні та посуд, щоб не допускати утворення багаторічного жиру.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти