StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Ви прикрашали ялинку неправильно: експерти назвали 6 поширених помилок

28 листопада 2023, 14:06
Прикрашання ялинки - одна з найкращих справ у році, але, мабуть, ви робите це неправильно. Прості помилки можуть коштувати вам чималих грошей.

Ви прикрашали ялинку неправильно: експерти назвали 6 поширених помилок
Як правильно прикрашати ялинку - експерти назвали 6 поширених помилок / Колаж Главред, фото: УНІАН

Більшість людей люблять наряджати ялинку. Коли настає ця особлива пора року, це одна з найбільш втішних і затишних традицій, але чи правильно ви це робите? Експерти виявили, що люди можуть робити типові помилки, які насправді призводять до структурних пошкоджень у їхніх будинках.

Виявляється, насправді існує правильний спосіб зробити ялинку ідеальною - принаймні, якщо ви хочете заощадити гроші. Домашні експерти MyJobQuote розповіли про шість найпоширеніших побутових проблем, про які повідомляють після святкового сезону, пише Dailystar.

відео дня

Експерт з нерухомості та будівництва MyJobQuote розповів: "Прикрашання до Різдва приносить радість, але проста помилка може призвести до значних - і дорогих - збитків. Знаючи про потенційні проблеми, ви можете розставити пріоритети безпеки і планування перед тим, як прикрашати зали в цьому році.

"Добре прикрашений будинок - це той, який залишається безпечним і неушкодженим ще довго після того, як закінчаться свята. Трохи передбачливості може врятувати вас від небажаного подарунку у вигляді дорогого ремонту в цей святковий сезон".

Отже, якщо ви хочете, щоб ваша оселя виглядала чарівно і при цьому була захищеною, вам просто потрібно дотримуватися кількох простих правил. Уникнення цих шести помилок - ключ до успіху.

Стояння ялинки біля джерел тепла підвищує ризик виникнення пожежі

Дуже важливо тримати ялинку подалі від джерел тепла, таких як свічки, кімнатні обігрівачі та радіатори. Навіть незначне підвищення температури може прискорити процес висихання ялинки, підвищуючи ризик пожежі.

Забезпечте безпечну відстань не менше 1 метра між деревом та елементами, що випромінюють тепло. Ця відстань пом'якшує вплив тепла на ялинку, зменшуючи ймовірність її передчасного висихання.

Вага ялинки може пошкодити підлогу

Великі ялинки, можуть пошкодити килимове покриття та паркетну підлогу. Обираючи ялинку, зупиніть свій вибір на міцній підставці з широкою основою, щоб рівномірно розподілити її вагу і, таким чином, мінімізувати пошкодження.

Щоб захистити килимове покриття, покладіть під дерево захисний килимок або щільну тканину, щоб запобігти вм'ятинам. Для паркетної підлоги підкладіть під підставку гумову підкладку, щоб захистити поверхню.

Якщо ви виявили сліди, що залишилися після виймання ялинки, створіть розчин з рівних частин оцту і води. Акуратно нанесіть його на пошкоджену ділянку, злегка відполіруйте ганчіркою з мікрофібри, щоб усунути сліди, і ретельно просушіть, щоб зберегти блиск підлоги.

Перевантаження різдвяних гірлянд у розетках створює ризик електричних пожеж

Прикрашаючи зали святковими вогнями та декораціями, уникайте перевантаження джерел живлення та розеток. Підключення занадто великої кількості енергоємних пристроїв до однієї розетки може призвести до перенапруження ланцюга, перегріву та підвищеного ризику електричних пожеж.

Надмірне енергоспоживання може призвести до перегріву, розплавлення або іскріння розеток, що становить серйозну небезпеку для вашого будинку. Розподіліть навантаження на кілька розеток, використовуючи подовжувачі з захистом від перенапруги.

Крім того, MyJobQuote застерігає від "ромашкового ланцюжка" подовжувачів, коли ви вставляєте один в інший, щоб збільшити кількість розеток, підключених до джерела живлення. Це збільшує ризик виникнення пожежі.

Підвісні світильники? Використовуйте лише світлодіоди, щоб уникнути пожежі

Обирайте світлодіоди для прикрашання оселі. Галогенні ялинкові гірлянди можуть швидко нагріватися, прискорюючи процес висихання ялинки, а отже, збільшуючи ризик пожежі. Перегрів від галогенних вогнів може також вплинути на сусідні поверхні, створюючи небезпеку загоряння легкозаймистих прикрас або тканин.

Неправильне підвішування зовнішніх ліхтарів може пошкодити дах і водостоки

MyJobQuote наполегливо рекомендує не прибивати цвяхами, скріплювати скобами або пробивати будь-яку частину даху, щоб повісити різдвяні гірлянди. Хоча отвори від скоб можуть здаватися невеликими, вони можуть призвести до значних і дорогих пошкоджень.

Коли прикраси прикріплені степлером або цвяхами до даху, талий сніг або дощ можуть просочитися всередину, що потенційно може пошкодити внутрішню конструкцію. Крім того, утримайтеся від проколювання отворів у водостоках для підвішування світильників. Жолоби та водостоки служать для відведення води від даху та фундаменту будинку.

Проколювання отворів у них може призвести до протікання води, що може призвести до потенційних пошкоджень.

Потрібно перевіряти наявність труб перед тим, як вішати прикраси

Прикрашаючи стіни ялинковими іграшками, будьте обережні, щоб запобігти потенційному пошкодженню не лише стін, але й підземної інфраструктури. Неправильне розвішування, особливо на стінах, що приховують труби, може проколоти або пошкодити їх.

Будь-яке випадкове свердління або забивання цвяхів у неправильному місці може призвести до значних пошкоджень води, зриву святкувань і необхідності дорогого ремонту. Замість цього використовуйте такі способи підвішування, як клейкі гачки та стрічки, що не пошкоджують стіни, щоб уникнути структурних неприємностей.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти