StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Ви цього навіть не підозрювали: ось чому коти кусаються, коли їх гладять

8 листопада 2023, 21:10оновлено 9 листопада 2023, 13:24
Чому коти кусаються коли їх гладять? Главред з'ясував, чому важливо уважно стежити за поведінкою кішки.
Ви цього навіть не підозрювали: ось чому коти кусаються, коли їх гладять
Чому коти кусаються - став відомий головний секрет поведінки кішок / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Коти і кішки часто асоціюються зі затишком і комфортом. Вони є маленькими, пухнастими джерелами тепла і ласки, завжди готовими підняти вам настрій після важкого дня. Проте важливо пам'ятати, що ці маленькі муркотуни в першу чергу є хижими тваринами, про це вказує автор проекту AnimalWised в Youtube.

Коти можуть кусатися з різних причин, і це може бути пов'язане з їхнім поведінковими реакціями та комунікацією. Ось деякі з можливих причин, чому коти кусаються:

Допитливість

Коти відомі своєю допитливістю, і ми часто можемо спостерігати, як вони наближаються, стрибаютьабо навіть кусають все, що привертає їхню увагу.

Блогер зазначає, що хоча коти не схильні використовувати свій рот так часто, як собаки. Однак, вони можуть робити невеликі укуси або погризти листя, дроти чи будь-що інше, що трапляється їм на очі, в приміщенні чи на вулиці. За допомогою рота вони можуть досліджувати об'єкти, що особливо характерно для кошенят.

А якщо ви хочете знати більше про характер кішок, читайте наш матеріал: Коти розуміють людську мову: стали відомі слова, на які вони реагують.

Якщо ваш кіт робить це часто, ми повинні бути обережними, адже він може вкусити те, що для нього є небезпечним.

Дивіться відео про те, чому коти кусаються:

Вони хочуть погратися

Коти - дуже вправні мисливці. Їхня ігрова поведінка часто повторює полювання, включаючи переслідування та кусання здобич. Під час гри поведінка кота може бути дуже інтенсивною, особливо коли він використовуєзуби та кігті. Вони можуть не мати чітко встановлених кордонів, особливо якщо їх занадто рано відлучили від матері або якщо вони не були належним чином соціалізовані.

Автор резюмує, що кішка не має наміру заподіяти шкоду, але вона може сильно кусатися, якщо не навчилися гальмувати укус. З цієї причини краще не взаємодіяти безпосередньо руками під час гри. Використовуйте іграшки, мотузки або будь-що інше, за чим вони можуть побігти і схопити.

Вони демонструють свою любов

Якщо ваш кіт кусає вас, облизуючи, він демонструє афіліативну поведінку. Так вони показують свою прихильність, яку відчувають до вас.

Якщо вони не завдають вам шкоди, в ідеалі ви можете дозволити їм це робити. Така поведінка зміцнює зв'язок між вами. Якщо ж укуси дратують або ви волієте їх уникати, просто обережно приберіть руку або відійдіть від кота, щоб він не кусав вас. Водночас, в жодному разі не потрібо сварити на кота чи його карати.

Вони просять простору

Блогер наголошує, що укуси також є частиною котячого спілкування. У багатьох випадках вони використовуються на іншій особині, щоб показати, що їм потрібен простір або щоб їх залишили в споко, на самоті. Така поведінка не обов'язково має супроводжуватися агресивним ставленням,адже кішка може бути абсолютно розслабленою, висловлюючи бажання побути на самоті.

Вони не хочуть, щоб їх гладили

Ваш кіт раптово кусає вас, коли ви розслаблені? Така поведінка дуже поширена серед котячих. Це може бути пов'язано з тим, що ви гладите їх занадто сильно, гладите там, де вони не хочуть, щоб їх чіпали або просто тому, що з них досить.

Уникайте гладити тварину в таких місцях, як живіт або лапи, завжди робіть м'які рухи у напрямку їхньої шерсті і не нав'язуйте фізичного контакту, якщо бачите будь-якіознаки того, що кіт хоче побути на самоті.

Вони бувають агресивними

Ще одна причина, чому коти можуть кусатися - це добровільний напад на іншу особу або для захисту території, ресурсу чи себе. Під час конфлікту кіт приймає напружену позу, притискає вуха, настовбурчує шерсть, швидко рухає хвостом з боку в бік з боку в бік, шипить, клацає зубами.

Якщо ви час від часу помічаєте ознаки агресії у вашого кота, краще залишити його наодинці і не форсувати взаємодію. Швидше за все, він дуже наляканий або відчуває біль.

Важливо розуміти, що кусання кота може бути індивідуальними реакціями на різні ситуації. Якщо кусання кота вас турбує або стає проблемою, рекомендується консультуватися з ветеринаром або спеціалістом з питань поведінки тварин для отримання порад та підтримки у вирішенні цього питання.

Також вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти