StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

У 75-річної жінки виявили рідкісну генетичну мутацію: чим вона особлива

24 травня 2023, 15:52
Жінка вже 10 років живе не як всі люди. Лікарі тільки зараз поставили їй діагноз.
75-річна Джо Кемерон з Шотландії не відчуває болю
75-річна Джо Кемерон з Шотландії не відчуває болю / news.sky.com

Вчені з'ясували, як рідкісна генетична мутація у мешканки Великобританії дозволяє їй жити майже без болю і ніколи не відчувати тривоги або страху.

Експерти з Університетського коледжу Лондона (UCL) виявили, як мутації гена FAAH-OUT працюють на молекулярному рівні, дозволяючи їй не відчувати болю. Вважається, що ті ж біологічні механізми дозволяють ранам гоїтися швидше, пише SkyNews.

На думку дослідників, результати відкривають двері для дослідження нових ліків у сфері знеболення та загоєння ран.

відео дня

"Точно розуміючи, що відбувається на молекулярному рівні, ми можемо почати розуміти біологію, а це відкриває можливості для відкриття ліків, які в один прекрасний день можуть надати далекосяжне позитивний вплив на пацієнтів", - заявив професор Джеймс Кокс з Каліфорнійського університету медицини.

75-річна жінка, яка живе поблизу Лох-Несса в шотландському нагір'ї, потрапила в заголовки новин у 2019 році, коли вчені Каліфорнійського університету оголосили, що мутації раніше невідомого гена FAAH-OUT змушують її не відчувати болю, стресу чи страху.

Вона дізналася про цю хворобу у віці 65 років і звернулася за лікуванням до проблеми зі стегнами, яка виявилася пов'язаною з серйозною дегенерацією суглобів, хоча вона не відчувала ніякого дискомфорту.

Нагадаємо, Главред повідомляв про те, що начальниця звільнила тренера з гімнастики через те, що у жінки було погане самопочуття. Її позбавили роботи прямо в той момент, коли вона була у відділенні невідкладної допомоги. Потім жінка вирішила помститися начальниці і в підсумку її бізнес розвалився.

Також ми розповідали про те, що жінка дала своїй новонародженій дитині дивне ім'я - Зациан. Все сталося в той момент, коли її брат грав в гру про покемонів і запропонував дати дитині ім'я одного з персонажів.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти